Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса
Коментари Харесай

Витанов: Омикронът получава шамар след шамар и не може да си помисли за вторичен пик

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 04 март 2022 година. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 04 март февруари 2022

Както постоянно - първо - пандемията, след това - войната.

Ситуацията с пандемията може бавно да ви става скучна. Все едно и също - сюжетът " Хари Селдън " е постоянен, броят на новите случаи понижава, нещата са под надзор. На сцената - усмивки, само че зад кулисите битката е много здрава. Но траекторията на Омикрона е ясно предначертана - скача, вика, мъчи се да се популяризира - да се мъчи - ще си върви. При това в периодите, които са му предначертани от " Хари Селдън "

Сега всъщност.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.97. Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи.

2. Припомняне на главните характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Напомням - това, което предвиждах е сюжетът " Хари Селдън ". Номерата да ми се прилепят непознати прогнози, не минават.

Следва инспекция дали сюжетът е постоянен. Проверяваме го всеки ден, с цел да няма хък-мък, знаете, има юрдечета, които постоянно ритат дрещу ръжена и отхвърлят всичко наред. По техните главици се сипят идващите редове.

3. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи спада. Очакванията са спадът да продължи. " Хари Селдън " систематично погребва очакванията за второстепенен пик.

Хайде в този момент сценката. Аз запитвам " Де го? ". Отговарятее: " Ей, го ". И аз умозаключавам: " Въх, умъртви ма ". Спомняте ли си от кое място беше това. Но юрдечетата не могат да го изиграят, тъй като второстепенен пик няма. Защо няма. Има дейни детайли в системата, които насочват траекторията и надалеч от региона на вторичния пик. Затова.

4. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения.

Няма. Напротив, положението с леглата се усъвършенства и то бързо.

Леглата, планувани за К-19 пациенти ще прозължават да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания. Запомнете - този път има математически аршин, който добре демонстрира по кое време леглата може да се понижават и по какъв начин да се понижават, че " Хари Селдън " да остане постоянен.

5. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ. Идва 5-ти март. Каквото е планувано да падне тогава по зеления документ, ще падне.

Както виждате, предсказуемостта, която ви бе обещана, е налице. Знаете авансово, кой ще е идващият район, който ще мине на Етап 1 от Плана на Министерството на здравеопазването. След него идва още един. Тъй, че, каквото ви е заречен господин Министър-председателят за 20-ти март, ще стане.

Виждате непоклатимостта на " Хари Селдън " - учениците си вървят на учебно заведение, забореваемостта на инат на упованията - не пораства. Защо по този начин? Активните детайли в системата я изкараха вън от сюжета - възходяща заболеваемост при потегляне на учениците на учебно заведение. Гледаме през прозореца -а то още има сняг. Нали по този начин, юрдечета мои.

6. Смъртността - трендът на повишаване пречупен

тъкмо в планувания в " Хари Селдън " период. При условия - мощно неимунизирано население, огромен % инатести.

Няма ексцесивна смъртност. Максималната смъртност дневно през тази вълна е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Я да запитвам - юрдечета, разбрахте ли по какъв начин става? Не става с крякане. Става по този начин: обявявате авансово сюжет, по който системата ще върви (Хари Селдън), вършиме проект с стадии, който за обезпечи придвижването на системата по сюжета, слагате математически критерии за преходи сред стадиите на проекта по области и готово. Може да се каже, че Министерството на здравеопазването си свърши работата доста добре. Виждате - " Хари Селдън " е постоянен

и с топ (украйнски бежаннци) не може да бъде дестабилизиран.

7. Украинците и пандемията - идването на украинци съставлява прочут риск за повишение на заболеваемостта, само че

се чака " Хари Селдън " да компенсира и този риск. Тъй, като

" Хари Селдън " е много постоянен, то до 100 000 украинци на месец няма да влошат обстановката с пандемията. Ще кажете за какво може да компенсира? Отговорът е елементарен - хомеостазис. Ама по какъв начин по този начин става това? Е, отговорът на това към този момент коства доста пари.

7. Заключение - сюжетът " Хари Селдън ", който ви е разгласен доста от дълго време е постоянен и системата се движи по предначертаната от него траектория. Омикронът получава пестник след пестник и не може да си и намерения за второстепенен пик.

Кой е отговорен за това. Ами вие - болшинството от българския народ, който съблюдава неексцесивните ограничения и държи " Хари Селдън " в кондиция, с цел да може той да бие плесници на Омикрона. Също и стотиците специалисти в няколко министерства, които поддържат изискванията за непоклатимост на сюжета и десетките хиляди медицински карди на първа линия, които сполучливо не позволямат на Омикрана да се развихри. Браво на всички вас. Виждате - получава ни се. Браво!

Накрая обичайно да кажем на Омикрона и през днешния ден

What`s up doc?

8. Ето и двете карти. Първата за прогнозната 14 дневна заболеваемост. Варна остана единствената област, която е на Етап 3 от новия проект за битка с К-19. Но и Варна се движи в добра посока и ще стартира бавно да се оправя. Стойностите на показателите там бавно спадат, обстановката се развива в позитивна посока. Писах ви, че скоро ще се появи и област, която няма да е в алено. Виждате я. Още ще се появат, на път са. Писах ви, че един цялостен район (този съдържащ изпадащата област) ще влезе в зелената зона на новия проект на Министерството на здравеопазването. Влезе.

Следващият е на път. Като погледнете прогнозата на картата на Информационния портал, ще го видите кой е. Сега дребна загадка - след него, още един район се носи към зелената зона.

И още един. Както е тръгнало " Хари Селдън " ще нокаутира Омикрона за 20-ти март. Да забележим.

На картата на риска обстановката се усъвършенства. Виждате накои области, които са в жълто. Там дифузното разпространяване или е спряло или стопира сега. Пролетта идва. Нещата отиват на добре.

Сега малко за войната.

Да припомня - анализите тук са от механически темперамент. Който желае да лее усеща - да ги лее на друго място.

Каквото най-вече ме интересува мен е по какъв начин вървят бойните

дейности на юг - покрай нас е. А те вървят по този начин.

Вече ви е ядно, че главната цел на руснаците на юг към този момент е завладяването на Мариупол. Те към този момент откриха надзор над Азомско море и е разполагаем сухопътен кулоар от Русия през Донбас до Крим. Това не е добре за Одеса, още повече, че Херсон падна (вие не сте учудени, писах ви, че по този начин бавно се затваря котелът над украйнските войски в региона на Одеса). Следващата цел в тази посока е град Николаев, който също не е дребен. Вижда се, че съветските сили в този регион са обилни, тъй като върви настъпателна интервенция към Запорожие, което приготвя различен, доста по-голям казан. Има няколко украински дивизии в региона на Краматорск. Ако те попаднат в казан, руснаците могат да ударят Полтава и Харков и от юг. Писах ви какво става с рухването на Харков.

Този казан бавно се затваря, тъй като руснаците овладяха десния бряг на река Дон и настъпват откъм Луганск.

Украинската войска се бие безстрашно, колкото може. Няма да бъде пречупена елементарно - нито е дребна, нито е зле въоръжена. Но логиката на войната е безмилостна - щом цивилното население напусне Киев, тойса чака да бъде щурмуван. Не миждам какво може да спре това. Само американските нуклеарни ракети могат да спрат това. Но по този начин амеликанците сервират на тепсия на Китай отбранителните си линии в Тихия окиан и за десарт - Тайван. Затова няма да го създадат. Разчита се на това, украинската войска да поизтощи реската и след това при договарянията за мир да се резервира Украйна като страна.

Харков е подложен на тежък обстрел. Тези от вас, които четат тези сводки въобще не сте учудени. Писах ви къде Русия още веднъж може да стане империя. Очаквайте гневни офанзиви против Харков. Докато градът падне. Градът обаче е огромен, не се чака дападне бързо.

Като виждам, тече интервенция за обсаждане на Киев. Това е неприятно тъй като сковава много украински войски до момента в който на юг се затварят Одеският и Краматорският котели. Засега украинската войска се държи, само че бива систематично отслабвана. При нелинейните систем съпротивата рухва внезапно. Това добре го знаят в Русия, те имат първокласни експерти по военно обмисляне.

Ще кажете, за какво се занимавам и с това. Знаете, че имам лични модели на военни дейности. Сега има неповторима обстановка за наблюдаване - война с стандартни оръжия сред една от най-силните армии в света и една друга войска, която по никакъв начин не е слаба. Така се вижда какво действително може тая мощната войска. Но стига за през днешния ден.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР