Мастърс надпреварата в Монте Карло е една от най-успешните в

...
Мастърс надпреварата в Монте Карло е една от най-успешните в
Коментари Харесай

Жребият в Монте Карло: Григор започва срещу 20-годишен младок с 1 ATP победа на клей

Мастърс конкуренцията в Монте Карло е една от най-успешните в кариерата на Григор Димитров, като първата ни ракета е бил на два пъти полуфиналист в шампионата и на никое място другаде не е реализирал по-голям брой победи през своята кариера. Самият Григор нееднократно е признавал какъв брой доста обича да играе на това съревнование, което се явява домашно за него, тъй като родният ни представител живее и тренира в Монако. 

Тази година конкуренцията в Монте Карло ще е с особена тежест за нашия съотечественик, имайки поради, че той доближи до етапа на финалната четворка през предишния сезон и има да пази цели 360 точки. Жребият обаче беше благоразположен към Димитров, защото на старта му следва среща с 20-годишния Бен Шелтън. Американецът през тази седмица взе участие на шампионата в Ещорил, който беше дебютен на клей за него в ATP Тура и позволи разгромно проваляне във втория кръг от Доминик Тийм - 2:6 2:6.

Всъщност Шелтън за пръв път въобще се намира в Европа и от две години насам въобще не беше играл на червени кортове, които по никакъв начин не пасват на неговата игра. Световният номер 38 удря топката доста плоско и непрекъснато търси излизания към мрежата, а това надалеч не е най-хубавата рецепта при игра на землена настилка.

Ако българинът се оправи със съпротивата на левичаря, то във втори кръг го чака среща с един всред 12-тия подложен Франсис Тиафо или надарения младок Иржи Лехечка. Нататък схемата наподобява относително отворена, тъй като Гришо се намира в един поток с Тейлър Фриц, който не се усеща по никакъв начин удобно върху клея, а тук място откри още и някогашния първенец Стан Вавринка.

Евентуално класиране за четвъртфиналите пък би означавало, че Григор за следващ път ще срещне Стефанос Циципас, от който загуби на цели три път през миналогодишния клей сезон, а в същата долна половина са още състезатели от ранга на Андрей Рубльов, Каспър Рууд, Анди Мъри и Карен Хачанов.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР