Масови проверки за незаконна дървесина са извършили екипите на Агенцията

...
Масови проверки за незаконна дървесина са извършили екипите на Агенцията
Коментари Харесай

Полицаи и горски погнаха незаконната сеч

Масови инспекции за противозаконна дървесина са направили екипите на Агенцията по горите и районните ѝ дирекции през последните дни на месец август, оповестяват от ИАГ и Българска телеграфна агенция.

Основният акцент на инспекциите е снабдяването с дърва за огрев на популацията и съхранението на противозаконна дървесина. Регионалните дирекции по горите, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, са направили повече от 2600 инспекции за миналия месец, като при взаимните акции са арестувани 440 куб. м обла и фасонирана дървесина. Съставени са 134 акта по Закона за горите.

Само за първите три дни на седмицата при осъществени взаимни инспекции за съхранението на дървесина от физически лица в градовете Самоков и Ихтиман, горските инспектори на РДГ-София са съставили общо 20 акта, с които са арестувани повече от 50 куб. м дърва за огрев. За последните 10 дни в региона на Самоков и Ихтиман са формирани близо 50 акта за нелегално предпазване на дърва за огрев. Задържаното нелегално количество е повече от 130 куб. м.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР