Масивни горски пожари бушуват в тропическите гори в Южна Бразилия,

...
Масивни горски пожари бушуват в тропическите гори в Южна Бразилия,
Коментари Харесай

Отново огромни горски пожари в Бразилия

Масивни горски пожари бушуват в тропическите гори в Южна Бразилия, една от най-биоразнообразните зони в света и съществена туристическа дестинация, оповестиха районните управляващи в четвъртък, представени от Агенция Франс Прес.

Кабинетът на губернатора в щата Мато Гросо разгласи, че пожарите в района са " по-големи от всички до момента ". Засегнати са повече от 125 000 декара горска повърхност.

Пожарите са предшествани от друго сходно злополучие, което съгласно екологични групи, опустоши милиони декари в тропическите гори на Амазонка през август.

В изказването на губернатора се споделя, че обстановката е " сериозна ", като пламъците са опустошили три обитаеми места в Пантанала, известно място за екотуризъм.

" Интензивният огън и червеникавият пушек са нарушили придвижването по автомагистралите “, се споделя в известието.-->

Координаторът на Националния център за ръководство на риска Пауло Барбоса де Соза съобщи, че пламъците - подхранвани от вятър и сухата растителност – предизвикват съществени " логистични усложнения ".

Сателитни фотоси на галактическия институт INPE демонстрираха, че в региона на Пантанал сред януари и октомври тази година е имало близо 8 500 пожара – най-вече от 2007 година до момента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР