Мащабно българо-румънско учение, тестващо готовността за съвместни действия при инцидент

...
Мащабно българо-румънско учение, тестващо готовността за съвместни действия при инцидент
Коментари Харесай

Мащабно българо-румънско учение се провежда във Видин

Мащабно българо-румънско обучение, тестващо готовността за взаимни дейности при случай с рискови химически товари и разлив на нефтопродукти в река Дунав, ще се организира през днешния ден във Видин.
В интернационалното практическо обучение ще вземат участие сили и средства на Единната избавителна система на територията на област Видин и взаимните екипи за химическа, бактериологична, радиоактивна и нуклеарна отбрана на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи и Главния инспекторат за изключителни обстановки - Румъния. Целта е инспекция на готовността за дейности при ограничение и очистване на следствията от зародил случай с цистерна, пренасяща рискови химически товари и разлив на нефтопродукт в река Дунав.
Съвместните дейности се организират през днешния ден за времето от 9 до 14 часа на територията на Петролна база OMV-Видин в Южната промишлена зона на регионалния град и по поречието на река Дунав. Съгласно одобрения проект ще вземат участие наблюдаващи от България и Румъния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР