Мащабен ремонт ще бъде направен на детско заведение в Лом,

...
Мащабен ремонт ще бъде направен на детско заведение в Лом,
Коментари Харесай

С мисъл за децата! Ремонтират детска градина и ясла в Лом

Мащабен ремонт ще бъде изработен на детско заведение в Лом, научи организация BulNews.
Става въпрос за забавачката до полицията в градчето, където се обитават детска градина „ Калинка “ и детска ясла „ Снежанка “. Предвижда се главен ремонт на постройката и прилежащото ѝ дворно пространство.
Към момента забавачката не действа. Сградата, състояща се от три тела с вътрешен двор и топла връзка, е в неприятно положение. Трябва да бъдат ремонтирани покрива, фасадите, стълбищата, стени, подове и тавани и други Всички съоръжения – ВиК, електро-, осветителна, противопожарна и отоплителна, са демонтирани или амортизирани и подлежат на замяна. Сменени ще бъдат още стъклопакетите, дограмата, вратите и други
Сградата ще бъде осъвременена по европейските стандарти, като бъде обезпечена налична среда за хора с увреждания и се инсталират камери за видеонаблюдение.
Предвижда се още ландшафтно оформление на прилежащото дворно пространство. Ще бъдат сменени оградите и ще бъдат обособени кътове за игра и отдих с нови и съвременни детски уреди.
Ремонтът ще бъде осъществен със средства по план „ Модернизирана просветителна инфраструктура град Лом”, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване.
Процедурата към този момент е в ход и от общината са се заели с организацията на провеждането на пазарни съвещания за образуване прогнозната стойност на социална поръчка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР