Мащабен проект на Община Силистра за изграждане на мрежа от

...
Мащабен проект на Община Силистра за изграждане на мрежа от
Коментари Харесай

Мрежа от велоалеи провокира гражданското недоволство в Силистра



Мащабен план на Община Силистра за създаване на мрежа от велоалеи предизвика гражданското неодобрение.Основния проблем е построяването на една от тях в непосредствена непосредственост до жилищен блок. За хората е проблем и, че не са били осведомени авансово за това какво ще се случва в региона.

От локалната администрация регистрират като пропуск неналичието на връзка с жителите , само че не престават осъществяването на плана.

Велоалея минава под прозорците и терасите на жилищен блок на една от най-оживените улици в Силистра - улица Добрич. Отнема от зелената повърхност, лишава живеещите там от паркоместа и по-страшното е, че влиза и в основите на самата постройка.

От локалната администрация са безапелационни, че били спазени всички процедури и, че по плана са работили най-хубавите експерти.

„ Изпълнени са и всички наставления дадени от РДНСК “, съобщи в „ Преди всички “ заместител - кметът инж. Тихомир Борачев.

Той направи оглед на терена , с цел да ревизира има ли в действителност проблем с велоалеята, влизаща в жилищния блок. След това посочи, че заплаха за постройката няма - била на кота мазе, а не на кота нула и не засягала живота и здравето на хората, както и стабилността на блока. Освен това - теренът бил общинска благосъстоятелност, с отстъпено право на градеж и не било нужно общината да осведоми и да желае позволение сама от себе си.

Инж. Борачев призна, че е било пропуск неналичието на предварителна информация и диалог с хората, само че посочи, че планът не обгръща рехабилитация на тротоарните пространства , само че това ще бъде направено за сметка на Общинския бюджет.

До края на годината ще би трябвало да са подготвени над 7-те километра мрежа от велоалеи , дружно със стоянки за колела чартърен и слънчев паркинг с две зарядни станции за МПС-та с електрозахранване. Проектът е на стойност над 3 млн. евро по Трансграничен план с румънската община Наводари.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР