Масата за преговори за постигане на мирно споразумение между Русия

...
Масата за преговори за постигане на мирно споразумение между Русия
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Народът трябва да има желание да отбранява страната си, да може да носи оръжие

„ Масата за договаряния за реализиране на спокойно съглашение сред Русия и Украйна ще бъде там, където Владимир Путин няма да го арестуват. Това беше Турция. България имаше всички благоприятни условия да бъде хазаин на тези договаряния. Всяка война свършва с кротичък контракт, колкото и да са наострени страните една против друга, те ще стартират да работят дружно, да живеят по съседски. Очевидно е, че войната в Украйна няма да свърши в границите на тази година ”. Това съобщи Николай Дренчев кандидат-депутат от „ Възраждане ” по NOVA NEWS.

Думите му са минути откакто се разбра, че Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин.

„ Войната в Украйна не стартира предходната година, тя стартира през 2014 година с пресиране на малцинствата - освен на съветското, само че и на българското малцинство. Започна с неспазване на Минските съглашения. Нашата помощ е изрично да настояваме за неотложно прекъсване на огъня, по-късно да се седне на масата на договарянията, да се изготви спокойно съглашение, което да се съблюдава. Задачата на европейските страни би трябвало да бъде да упорстват за мир, вместо да ни въвличат във война, която не може да бъде извоювана ”, изясни Дренчев.

„ Помощта ни за Украйна би трябвало да бъде с гледище за прекъсване на огъня ”, безапелационен е Николай Дренчев. „ Всеки различен вид, каквото и да даваме – оръжие, муниции, да образоваме техни военни ще води единствено до едно – до продължение на огъня и да умират нечии синове и нечии татковци. „ Възраждане ” ще бъде срещу даване на оръжие за Украйна ”, изясни кандидат-депутатът.

По думите му би трябвало да имаме защита по Швейцарския модел – въоръжен народ, който е обичал родината си и е подготвен да я пази с оръжие в ръка. „ Нашето министерство е министерство на защитата, не е министерство на войната, на военните нашествия или каквото и да е друго. Трябва, на първо място, да се грижим за нашата защита, за запазване на нашата териториална целокупност, нашата сигурност. Не може да се въвличаме в непознати войни. Единствено може да участваме в мироопазващи задачи на Организация на обединените нации.

„ Народът би трябвало да има предпочитание да отбранява страната си, да може да носи оръжие, да носи противогаз. Това не може да е повсеместна тегоба. Швейцарският модел е подобен – запасните военни откакто преминат курса на образование се прибират у дома със своето оръжие и своята раница. Това им разрешава Швейцарската войска да извади до 2 млн. въоръжени мъже за няколко дни при изискване, че имат територия и население сходни на нашето. Сега може да се даде опция на искащите да могат да държат оръжие вкъщи. Говорим единствено за защита, за присъединяване във външни задачи единствено военни да отпътуват. В Швейцария няма закононарушения с записаното оръжие ”, сподели Дренчев.

По думите му едно запазване на границата, което сме могли да вършим преди десетилетия, в този момент ни затруднява. Мигрантите би трябвало да се третират съгласно законите на страната – като нелегално влизащи, изясни той.

„ Похарчихме прекалено много пари, давайки ги за изтребителната авиация. Парите ги няма, изтребителите ги няма. Нямаме рационализация на армията. Две десетилетия сме в НАТО, само че това не е донесло рационализация на нашата войска ”, сподели Дренчев, който е някогашен боен водач.

„ Изтребителната ни авиация е в обезпокоително положение и МиГ-овете летят с помощта на храбростта и ентусиазма на техниците и на водачите, които ги експлоатират ”, изясни Дренчев.

Относно построяването на хеликоптерни площадки за здравна авиация някогашният боен водач изясни, че би трябвало да имаме добре подготвени хора от системата 112, които вярно да дефинират в кой случай хеликоптерът ще бъде от изгода и по кое време той няма да може да кацне. „ Край ловешката болница няма да има хеликоптерна площадка. Когато закараме болния, би трябвало да има кой да го одобри ”, сподели Дренчев.

„ Военните вертолети могат да оказват помощ за търсене и избавяне, само че това ще са инцидентни пиар случаи. За да се построи система, би трябвало всеки съставен елемент да е съответен ”, добави Николай Дренчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР