Мартин Смоленски е смятан за един от най-големите родни таланти.

...
Мартин Смоленски е смятан за един от най-големите родни таланти.
Коментари Харесай

Мартин Смоленски: В Миньор се чувствам на мястото си, дължа много на клуба

Мартин Смоленски е считан за един от най-големите родни гении. Футболистът на ЦСКА - София игра през есента чартърен във втородивизионния Миньор (Перник), само че травмите го извадиха от игра и не му разрешиха да запише доста минути. Въпреки това “чуковете ” настояха наемът да му бъде продължен и нападателят да остане и напролет в Перник. Ето какво съобщи пред “Тема спорт ” младокът:
 Локо (Пд) надделя Миньор Локо (Пд) надделя Миньор
“Да, за жалост, близо 5 месеца на процедура бях отвън терените. Всичко стартира в интервала, когато бях на лагер с ЦСКА и по-късно започнах тренировки с Царско село. Явно натоварванията ми пристигнаха допълнително и усетих мощна болежка. Точно тогава прекосих в Миньор (Перник) и не желаех да изпускам нищо от заниманията. Пристягах мощно крайници, с цел да не чувствам болката и да мога да упражнявам. Не споделях на треньорите, а по този метод си навредих. Наложи се отмора, само че никой не знаеше какъв брой. Първо бе две седмици, само че болката продължаваше. Направих куп проучвания. Оказа се, че съм получил стрес фрактура. Това е пролука в костта, която е доста дребна, съвсем невидима, само че доста мъчителна. Това ме извади от строя за съвсем два месеца. Върнах се и дебютирах за Миньор против Лудогорец II, само че тъкмо тогава се появи болката в другия крайник. На същото място. Получи се сериозен отток и още веднъж не можех да упражнявам. Правех единствено фитнес за горна част, само че без всякакво натоварване на прасците. За благополучие, в този момент всичко е с наред, направих доста добра подготовка и се надявам да мога да оказа помощ на Миньор напролет.

Много съм благополучен, че Миньор удължи наема ми. Получих неповторима поддръжка и отношение от всички в Перник. Треньорите – Христо Янев и Владимир Манчев, изпълнителният шеф Велизар Димитров, съотборниците ми бяха непрекъснато до мен и опитваха да ми оказват помощ. Не можех да допускам, че е допустимо някъде в мъжки тим да съществува сходна атмосфера и толкоз мощен колектив. Дължа им доста и се надявам напролет да им се реванширам със мощни игри.

В Миньор се усещам на мястото си. Щастлив съм. Пожелах да остана, тъй като в клуба има огромни упоритости. За жал, до този миг не бях потребен. Всеки път, когато излизах на терена, болката не ми позволяваше да покажа какво мога. Мислех единствено за контузията – по какъв начин да стъпя, с цел да не ме заболи. Сега се усещам отлично и съм задължен да се отблагодаря за всички грижи и за вярата в мен на хората в Перник.

Макар съвсем да не записах минути, аз изгледах всички мачове на Миньор и считам, че равнището в Б група не е доста по-ниско от това в елита. Да, конкуренцията е сериозна, само че съм безапелационен, че не отстъпваме на никого. Ние ще излизаме за победа във всеки мач. Не мога да разясня бюджетите на другите тимове. Знам, че този на Миньор не е доста огромен, само че ме впечатлява организацията. Велизар Димитров прави по този начин, че да не ни липсва нищо. Всичко е изпипано. Ние знаехме програмата си за зимната подготовка ден по ден много преди част от клубовете в елита да стартират да мислят за нея. Сега по време на лагера в Сандански ни е подсигурено всичко и клубът ни е дал опция да се подготвим по най-хубавия метод. Има случаи, когато не са нужни единствено пари и висок бюджет, а и професионализъм и познания, а в Миньор хората си схващат от работата. И Велизар Димитров, и Христо Янев, и Владимир Манчев имат задоволително опит, насъбран в ЦСКА и чужбина, и го ползват по страховит метод.

Огромна е разликата сред юношеския и мъжкия футбол. В равнището, метода на игра, мисленето. Този преход е сложен и доста момчета се губят тъкмо в него. Трябва да си мощен и да можеш да приемеш и да се оправиш с упованията и натоварванията. В тези моменти е доста значима ролята на треньора и по тази причина съм благополучен, че имам опцията да работя с Христо Янев и Владимир Манчев, които доста ми оказват помощ ”, съобщи Смоленски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР