Мартин Божанов влизаше в съдебната зала и си позволяваше да

...
Мартин Божанов влизаше в съдебната зала и си позволяваше да
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Мартин Божанов влизаше в съдебната зала и си позволяваше да заплашва съдии

Мартин Божанов влизаше в правосъдната зала и си позволяваше да заплашва съдии. Той е почти митична персона, за която всички сме чували по отношение на доста каузи. Около следствието на Антикорупционния фонд се разчу за него. Имал е толкоз постоянен тил, че не се е тормозил - евентуално освен в прокуратурата, само че и измежду политиците. Чувала съм, че е предводител на имотната мафия. Това разяснява пред Нова нюз съдия Нели Куцкова.

По думите ѝ измамите са се осъществявали посредством хора, които подписвали предварителен контракт, без да знаят какво подписват в действителност. " Става дума нормално за възрастни или хора с душевен болести. Важни са почерковите експертизи. При идващ избор на основен прокурор би трябвало да се търсят самостоятелни, а не услужливи хора. Такива рядко биват избирани, само че съм оптимист. Много постоянно по делата се усеща къде се е намесила имотната мафия. Чувала съм, че Божанов има контакти в спецсъда, във всички клонове на правораздаването и Министерство на вътрешните работи. Петьо Петров - Еврото е работил повече по наказателни каузи, а Божанов - по такива за недвижимо имущество ", разяснява тя.

Куцкова показа, че не е чувала за частен клуб на магистрати и съдии. " Това е добра тематика за следствие, тъй като, че има корупция никой не се съмнява и не е редно всичко да се замита под килима. Ако сътрудници са влизали там с пропускателен режим, това е съображение за съществени пояснения. Не всички са корумпирани, би трябвало да се знае обаче кои са. Със сигурност след гибелта му мъчно ще се разкрият неговите съучастници, само че при добросъвестно следствие, може да се нанесат съществени пробойни на незаконната му мрежа, тъй че да спре да действа ", счита съдията. 

По мотив информациите, че двама съдии от Луковит и София са били заплашвани от убития Мартин Божанов да вземат решение каузи в негова изгода, тя уточни. " Заплахите към Лазаров и Цариградска ги караха не толкоз да се чувстват застрашени, а по-скоро омерзени, че им се подрежда какво да вършат. Специално от Лазаров знам, че са го викали в ГДБОП да го питат дали е взел рушвет ", разкри Куцкова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР