Марсилия (AFP) – Уелс играе с Аржентина в Марсилия в

...
Марсилия (AFP) – Уелс играе с Аржентина в Марсилия в
Коментари Харесай

„Опасният“ Уелс се надява да изпревари Аржентина в полуфиналите на Световното първенство

Марсилия (AFP) – Уелс играе с Аржентина в Марсилия в събота с място на полуфинал на Световното състезание, позиция, в която малко на брой смятаха, че уелският тим на Уорън Гатланд ще бъде в след година на ужас.

Уелското ръгби беше в хаос, когато Гатланд беше нает за повторно, поемайки поста от предшественика на Kiwi Уейн Пивак, защото несигурността към договорката сред Уелския ръгби съюз (WRU) и неговите районни клубове накара играчите да се тревожат за бъдещето си.

Скандал със сексизъм и расизъм накара ръководителя на WRU Стив Филипс да подаде оставка, до момента в който играчите заплашиха да разгласят стачка преди мача на Шестте народи против Англия.

Старши водачи като Алън Уин Джоунс, Джъстин Типурик, Кен Оуенс и Рис Уеб също всички се пенсионира единствено месеци преди началото на Световната купа.

Гатланд, който изведе Уелс до три шампионата от Големия шлем и два полуфинала на Световната купа (2011, 2019) в първия си мандат, сподели, че се любува на боравенето с турнирни тимове, които се усещат като клубове.

„ Винаги съм приказвал за това какъв брой доста съм се наслаждавал на Световните шампионати поради подготовката “, сподели той.

„ Това е единственият път, когато можете да почувствате, че сте страна на клуба във връзка с изпипването на нашите елементи и да имаш отвън сезона и да се чувстваш, че можеш да постигнеш голям прогрес.

„ Това ни оказа помощ в предишното и се справихме сносно на Световните шампионати и имахме податливост да се оправяме добре в Шестте народи след Световните шампионати като добре. "

Гатланд сподели, че някои треньори ще се майтапят " какво ще се случи през днешния ден? Какво ще бъде идващото нещо, което ще ни бъде хвърлено?' " по време на провокациите през последните 12 месеца.

" Мисля, че несъмнено има линия в пясъка, която е начертана под това и в случай че можем стигнем до полуфиналите, това би било голямо достижение за тази група играчи и треньорите, които свършиха страхотна работа, " сподели той.

" Знам, че има някои хора в някои тимове, които няма да желаят да се изправи против тим на Уелс, когато стартира да играе с убеденост и да има инерция.

„ Тогава сме най-опасни, започваме да изглеждаме по този метод сега. “

„ Уелс е любимец “

Гатланд направи шест промени в тима, който победи Джорджия с 43-19, с цел да подсигурява, че Уелс приключи етапа на басейна непобеден с 19 точки от най-много 20.

Джак Морган е добре пристигнал още веднъж на фланга като капитан, до момента в който Дан Бигар и Лиъм Уилямс се отърсиха от травми за стартови позиции като полузащитник и краен бранител.

Аарон Уейнрайт заменя номер 8 в отсъствието на Таулупе Фалетау, който счупи ръката си против грузинците.

Треньорът на Аржентина Майкъл Чейка направи две промени в тима си, като включи Томас Кубели на полувремето на битката и Факундо Иса под номер 8, като последният компенсира неналичието на контузеният Пабло Матера.

Подобно на Уелс, Лос Пумас също се стремят към трето присъединяване в полуфиналите на Световната купа, откакто стигнаха до последните четири стадия на шампионатите през 2007 и 2015 година

Чейка, който управлява Австралия до финала през 2015 година, сподели, че „ Уелс е любимец и това е много явно, всички ни споделиха това, като се изключи нашите аржентински последователи.

„ Знаем, че ще би трябвало да създадем нещо друго, нещо особено към мач в събота, с цел да можем да бъдем конкурентни с тях, само че аз мощно имам вяра в тима.

„ Те усетиха малко от това очакване да се опитат да преминат и мисля, че в действителност ще се насладят Събота и от работата, която свършихме, усещам, че те ще се почувстват като подготвени. "

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР