Марсианският вертолет с цена 80 милиона щатски долара, изчакващ своя

...
Марсианският вертолет с цена 80 милиона щатски долара, изчакващ своя
Коментари Харесай

НАСА обяви датата и какъв ще бъде маршрутът на първия хеликоптер на Марс

Марсианският вертолет с цена 80 милиона щатски $, изчакващ своя час дружно с останалото съоръжение на роувъра Perseverance, ще реализира своя първи полет при започване на идващия месец, само че не по-рано от 8 април тази година. Информацията е на представителите на Лабораторията за реактивно придвижване (JPL) на НАСА. Ако всичко премине сполучливо, човечеството ще извърши първия следен полет в атмосферата на друга планета.

След кацането на марсохода на 18 февруари, екипът на JPL деликатно изследва околната околност, с цел да се убеди че 1,8 килограмовият вертолет може да извърши безвреден полет. Избран бе сектор с повърхност 10 квадратни метра, който се намира на север от Perseverance и е съвършен за тази задача .

От няколко дни роувърът се придвижва към центъра на това самобитно летище и ще дойде на самото място след няколко дни. След това ще са му нужни още към шест дни за подготовката на Ingenuity – би трябвало да бъдат свалени закрепванията, вертолетът да бъде преобърнат във отвесно състояние и да се махнат тънките крачета, които бяха употребявани за закрепване при превозването. След това марсоходът ще се отдалечи на към 60 метра, с цел да може да снима полета на Ingenuity. От своя страна, вертолетът също ще снима роувъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР