Маршрутните таксита в Пловдив започнаха да изчезват, установи проверката на

...
Маршрутните таксита в Пловдив започнаха да изчезват, установи проверката на
Коментари Харесай

Точат ножа на маршрутките в Пловдив

Маршрутните таксита в Пловдив започнаха да изчезват, откри инспекцията на „ Марица ”. Три от седемте градски микробусни линии - № 2, 6 и 3, тихомълком към този момент са спрени. До няколко години няма да оцелее нито една.
„ В момента, в който изтече договорът с компанията, няма да разгласяваме нов конкурс. Не ни трябват маршрутки ”, предизвестиха през вчерашния ден от общината. Една от аргументите е, че тези бусове мъчно се управляват.

Договорът сред Община Пловдив и консорциума, в който вземат участие „ Пълдин бус ” и „ Автотранс 2000 ”, е подписан със период до 2022 година " Няма смисъл от този тип превоз. В маршрутните таксита се возят доста малко пасажери за разлика от преди години, когато тези коли се пълнеха. Тогава общинската компания „ Градски превоз ” не можеше да покрие линиите. Сега рейсовете извършват разписанията на 99 % ”, обясниха от „ Автотранс ”. Фирмата обслужва и няколко автобусни линии. Спряната маршрутка № 6 да вземем за пример пътуваше през " Кючук Париж " по бул. " Руски " към Филипово и оттова за Войводиново. Вместо нея до селото в този момент върви градският рейс № 15.

За разлика от автобусните транспорти за маршрутките не се заплащат от бюджета обезщетения и дотации. Билетчето също коства левче, както и в градския превоз, само че за учениците и пенсионерите няма понижение. Доста пасажери обаче не престават да разчитат на маршрутки, тъй като са по-бързи от автобусите и избавят в пиковите часове. Тогава бусовете се пълнят до козирката, изключително в случай че 10-15 минути няма автобус. Открай време те дразнеха превозвачите, които обслужват градския превоз, за това, че им взимат пасажерите.

До преди няколко години маршрутките бяха желан превоз от пловдивчани най-много в късните часове, когато градските автобуси не вървят. Въпреки това през 2014-а, преди да бъде разгласен нов конкурс за транспортьор, община Пловдив редуцира линиите, а на някои от тях маршрутите бяха изменени, с цел да не съответстват с тези на градския превоз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР