Мароканският парламент обяви в понеделник, 23 януари, че е решил

...
Мароканският парламент обяви в понеделник, 23 януари, че е решил
Коментари Харесай

Мароко осъжда обвинения отправени от Европейския парламент

Мароканският парламент разгласи в понеделник, 23 януари, че е решил да преразгледа връзките си с Европейския парламент (ЕП) и да подложи тези връзки на цялостна оценка, с цел да вземе подобаващи решения, след последните неоснователни враждебни позиции на Екологичен потенциал във връзка с Мароко.

Съобщението беше направено в изказване, оповестено в понеделник в края на взаимно съвещание на двете камари на мароканския парламент, което беше белязано от обръщения на ръководителите и представителите на другите парламентарни групи, както и от парламентаристи без политическа принадлежност.
-->
По този метод мароканският парламент осъди подлата акция, водена против кралството, последният акт от която беше резолюцията, гласувана от Екологичен потенциал на 19 януари 2023 година

Мароканският парламент реши също по този начин да осведоми председателството на Европейския парламент за протокола от тази сесия, в който в детайли се разказват позициите и изявленията на другите парламентарни групи, както и решенията, които ще бъдат взети.

По същия метод Висшият съвет на правосъдната власт (CSPJ) на Мароко остро осъди в събота неоснователните изказвания, съдържащи се в резолюцията на Европейския парламент, призната в четвъртък, 19 януари 2023 година

Висшият съвет, който организира съвещание в събота, съобщи в изказване, че е взел под внимание резолюцията на Екологичен потенциал, която съдържа съществени обвинявания и изказвания, които подкопават независимостта на мароканската правосъдна система.

Тези голословни изказвания изопачават обстоятелствата и всяват подозрения в законосъобразността и легитимността на правосъдните процедури, някои от които са наказани, а други към момента са в развой на разискване, се споделя в известието.

Поради това Съветът остро осъжда изявлението на неоснователните изказвания, съдържащи се в резолюцията на Екологичен потенциал.

Със страдание Съветът се отнася към това изкривяване на обстоятелствата в подтекста на правосъдни процеси, които са извършени в сходство със закона, в цялостно сходство с конституционните гаранции и изискванията на обективен развой, както са интернационално приети.

Съветът уверено осъжда метода, общопризнат от Европейския парламент, който си присвои правото да съди мароканската правосъдна система по очевидно преднамерен метод, накърнявайки правосъдните институции на Кралството и нарушавайки тяхната самостоятелност, се отбелязва още в изказването.

Освен това CSPJ изрично отхвърля всякаква интервенция в правосъдните процеси или опити за въздействие върху техните решения, изключително като се има поради, че някои от упоменатите случаи към момента са в съдилищата.

Това опонира на всички интернационалните правила и стандарти, в това число на правилата и декларациите на Организация на обединените нации за самостоятелност на правосъдната система, се показва в известието на CSPJ.

Съветът изрично осъжда апела, включен в резолюцията, за оказване на напън върху правосъдните управляващи за неотложно освобождение на посочените лица; и смята това за рисково нарушаване на независимостта на правораздаването и опит за въздействие върху правосъдната власт, още повече, че някои от делата към момента са в съда.

Освен това Народното събрание на арабската страна изрази „ мощно неодобрение “ от това, което те нарекоха „ продължаваща очевидна интервенция “ на Европейския парламент във вътрешните работи на Мароко.

Институцията осъди потреблението на правата на индивида от Европейския парламент и „ подправените и неоснователни “ обвинявания за интервенция в правосъдните системи на арабските страни.

Парламентът също по този начин отхвърли всички външни опити за интервенция в работите на арабските страни, изисквайки Европейски Съюз „ неотложно да спре да поема надзорна роля върху ситуацията с човешките права в арабските страни “ и да ревизира точността на информацията, която получава.

Изявлението също по този начин приканва Европейския парламент да зачита своите партньорства и връзки с арабските страни, изключително с Мароко, като прибавя, че би трябвало да даде приоритет на оправянето с проблемите на имигрантите, бежанците и малцинствата в личните си граници.

Изявлението им приключва с апел към евродепутатите да не политизират правата на индивида.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР