Маркета Вондроушова шокира тенис света, след като изключително изненадващо вдигна

...
Маркета Вондроушова шокира тенис света, след като изключително изненадващо вдигна
Коментари Харесай

Вожняцки изнесе ново впечатляващо представяне, но не можа да спре шампионката от Уимбълдън

Маркета Вондроушова шокира тенис света, откакто извънредно изненадващо подвигна трофея от Уимбълдън и това незабавно я трансформира в една от огромните фаворитки за сезона на твърди кортове. Левичарката пък беше безкомпромисна в откривашия си мач на WTA 100 конкуренцията в Монреал, сразявайки Маяр Шариф и се очакваше тази нощ да бъде даже още по-убедителна против Каролине Вожняцки, която играеше своя първи шампионат от три години насам.

Бившата шампионка от Аустрелиън Оупън обаче даде да се разбере, че към момента има нужната класа да се надиграва с най-хубавите, единствено че международната номер 10 на този стадий се оказа прекомерно висока летва за нея и точно фаворитката надви след 6:2 7:5, с цел да продължи към осминафиналите, в които я чака борба с притежателката на купата от Вашингтон - Коко Гоф.

Бившата номер едно беше изправена пред две точки за пробив още в първото си подаване, само че не трепна и откри резултата в своя изгода. Все отново напълно скоро разумното се случи и Вондроушова осъществя първи пробив в мача, като въпреки да допускаше голям брой двойни неточности, то имаше съществени преимущество в размените от главната линия и даже съумя да удвои преднината си, затваряйки безапелационно откриващия сет в своя изгода.

Втората част стартира още по-убедително за чехкинята, която на бърза ръка се откъсна с два пробива задатък, само че Вожняцки върна лентата обратно и завоюва идващите четири гейма, с цел да обърне нещата до 4:3 в своя изгода. Шампионката от Уимбълдън даже беше принудена да сервира за оставане в сета, само че до някаква по-сериозна изненада не се стигна и тя се поздрави с триумфа, печелейки всички останали геймове в конфликта.

Caroline Wozniacki, back after 3 years+, scraps to make it a tight 2d set but loses 6-2 7-5 to Wimbledon champ Marketa Vondrousova, who used the drop shot, lob & topspin forehand very effectively

Lots of UEs by Wozniacki standards but a big effort after so long away. Encouraging
— Christopher Clarey
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР