Марката Haval, която е част от концерна Great Wall Motors, представи

...
Марката Haval, която е част от концерна Great
Wall Motors, представи
Коментари Харесай

Новият кросовър Haval Chulian тръгва от $ 15 000 в Китай - видео

Марката Haval, която е част от концерна Great Wall Motors, показа нов стилен кросовър, наречен Chulian (първа любов). На китайския пазар машината към този момент се предлага с това име, а по-късно стилният модел ще се изнася и на открито в други страни. Компанията за първи път показва автомобила на автомобилното ревю в Пекин през септември 2020 година Но тогава бе показан предсериен първообраз, а в този момент вече серийният вид на новия китайски кросовър.

Новият модел ще размени на пазара модела Haval H2, който се създава към този момент в продължение на седем години и се намира в по-ниския пазарен клас. Новият Haval Chulian е базиран на модулната платформа L.E.M.O.N., която също е в основата на бруталния SUV DaGou и H6. Кросовърът има 4472 мм дължина, 1841 мм широчина, 1619 мм височина и междуосие 2700 мм.



Салонът Haval Chulian е моден и съвременен. На предния панел на практика няма физически бутони, а оборудването включва цифрово табло за ръководство и мултимедийна система с 10,25-инчов екран (в топ версиите размерът му доближава 12,3 инча). Има и огромен head-up екран, а кръгъл селектро вид шайба е заменил традиционния лост за превключване на скоростите. Моделът също по този начин има широка гама от системи за подкрепяне на лидера, дори и камера, която следи положението на водача.



Под капака на новия кросовър Haval се намира 1,5-литров, бензинов, турбо двигател с мощ 150 к.с. и 220 Нм въртящ момент, който е сдвоен със 7-степенна роботизирана предавателна кутия със сдвоен съединител. Новостта към този момент е достъпна единствено на вътрешния пазар в Поднебесната империя, само че по-късно ще се появи и в други страни. През следващата година производителят дава обещание да представи още няколко модификации на модела Chulian. Цената му в Китай варира от 15 000 до 19 000 $, според от конфигурацията и оборудването.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР