Марк Зукърбърг се опита да повиши интереса към своя виртуален

...
Марк Зукърбърг се опита да повиши интереса към своя виртуален
Коментари Харесай

Метавселената удари на камък

Марк Зукърбърг се опита да увеличи интереса към своя виртуален свят, стартирал под името Horizon Worlds. Милиардерът притегли 3 известни реализатори, които да изнесат концерти в метавселената.

Рапърът Young Thug, DJ David Guetta и дуото EDM The Chainsmokers организират концертите си пред виртуална аудитория надлежно на 26 декември, на 31 декември и на 1 януари.

Единственият проблем за Зукърбърг бил, че с изключение на задължените му чиновници, аудитория липсва. Събитието остава неусетно от обществените мрежи и профилирани уеб сайтове, до момента в който не се схваща за големия му неуспех.

Метавселената остава пуста в новогодишната нощ, макар безплатните осъществявания.

Гледането на концерт самичък, с шлем за виртуална действителност на главата вкъщи, не е методът, по който хората желаят да прекарат новогодишната си нощ – даже в случай че по някаква причина са огромни почитатели на DJ David Guetta и The Chainsmokers.

Създаването на сполучлива метавселена и привличането на нови консуматори ще отнеме доста повече от някои безвъзмездни концерти. Мнозина се съмняват, че технологията е към момента подготвена – VR очилата постоянно провокират зашеметяване и главоболие след носенето им повече от час.

„ Виртуалните “ концерти обаче сигурно имат бъдеще. Пример за това е осъществяването на Травис Скот във Fortnite предходната година, което притегли десетки милиони фенове и провокира голямо внимание на медиите.

Основният проблем за Meta е превръщането на виртуалния свят в място, което не просто притегля, само че кара потребителите си да го посещават постоянно и за все по-дълго време.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР