Марк Зукърбърг разкри единият от своите прякори по време на

...
Марк Зукърбърг разкри единият от своите прякори по време на
Коментари Харесай

На Зукърбърг му харесва да го наричат Саурон

Марк Зукърбърг разкри единият от своите прякори по време на скорошно изявление с Тим Ферис.

" Някои от чиновниците от време на време ме назовават " Окото на Саурон ". Те споделят това с обич, правейки ми комплимент ", споделя шефът на Meta.

Зукърбърг твърди, че новото му название се отнася до неговото " безпределно количество сила да работи върху нещо ".

Удобното тълкувание обаче няма по какъв начин да заличи обстоятелството, че Саурон е олицетворението на злото във " Властелина на пръстените ". Тъмният лорд е показан в множеството от времето като " всевиждащо око ", написа dir.bg.

" В моята история Саурон съставлява допустимо най-близкото приближаване до понятието " безусловно зло ". Подобно на всички тирани, Саурон стартира с положителни планове, само че е безнравствен от властта ", изяснява авторът на героя Дж. Р. Р. Толкин.

Зукърбърг наподобява е наясно с евентуалната щета, която неговото " око на Саурон " може да аргументи. Той добавя в изявлението, че се пробва да " разпръсне " силата си и " да ръководи графика си, с цел да може да се концентрира върху други неща ".

Критиците на Facebook често са сравнявали обществената мрежа с " окото на Саурон ", която постоянно следи всички, възползвайки се от това за свои цели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР