Марк Гулстън е психиатър, специализиран в успешните преговори. Професионалните му

...
Марк Гулстън е психиатър, специализиран в успешните преговори. Професионалните му
Коментари Харесай

Ако никой не ви казва "не", вие сте отровен човек

Марк Гулстън е психиатър, профилиран в сполучливите договаряния.

Професионалните му знания за логиката на психиката на хората, които са склонни към експанзия, самоубийство и други разрушителни прочувствени прояви му разрешават да създадете лични способи за образование на договарящите – както в бизнеса, по този начин и в работа за полицията и службите за сигурност.

Той е в листата на най-хубавите психиатри в Съединени американски щати през 2004, 2005 и 2009. Предлагаме ви 15 ярки цитати от книгите му.

Самоувереността се мери от това какъв брой надълбоко и откровено се интересувате от другите. Несигурността се мери от напъните, които полагате, с цел да впечатлите другите.

Във всеки, без значение от статута му, има човек, който желае да бъде почувстван. Задоволете тази потребност и ще се превърнете от чужденец в съдружник или даже в другар.

За да разберете по какъв начин човек се усеща, би трябвало да се поставите на негово място, да приемете неговата позиция. Ако съумеете, можете неотложно да измененията динамичността на връзката ви. В този миг, вместо да поискате нещо от човек, става допустимо едно съдействие и ефикасна връзка.

Най-успешните хора са тези, които нямат илюзии за себе си.

Колкото повече се интересувате, толкоз повече признателност ще получите в подмяна и колкото повече ще бъдат близките съпричастни с вас. Затова, с цел да бъдете забавни, забравете по какъв начин да звучите забавно. Просто се интересувайте.

Например, в случай че един човек, ви споделя, че университетския професор по математика, който му е преподавал е оказал голямо въздействие върху живота му, никога не започвайте да разказвате за своите преподаватели. Вместо това, продължете тематиката с въпрос, като да вземем за пример: „ Как реши да избереш тъкмо този университет? “ Или „ Все още ли поддържаш връзка с този професор? “.

Фините и навременни въпроси могат доста да трансформират връзката.

Ако се дълго се колебаете преди да кажете „ не “, тогава може би сте неврастенични. Ако в действителност се страхувате да кажете „ не “, тогава най-вероятно имате работа с токсичен човек. Ако никой в никакъв случай не ви споделя „ не “, тогава вие сте токсичен човек.

Повечето пъти, когато поддържате връзка с някой, на него му се желае да по някакъв метод да трогнете душата му и всичко, което се изисква от вас е да разбиете стените, които е построил, с цел да се защищити от неприятности и външен надзор.

Ключовият миг в установяването на контакти с хората е способността да бъдеш човек, с който можеш да се свържеш.

Не можете по едно и също време да се противопоставяте и да влияете на хората.

Факт е, че даже в случай че желаем положителното за другите, те няма да го одобряват със мощ.

Има един бърз метод да разпознаете лице, страдащо от личностно разстройство, и не е мъчно да го приложите както на среща, по този начин и когато кандидатствате за работа. Помолете своя събеседник да ви показа какво в предишното му го натъжава, разочарова или разстройва. И се пробвайте да разберете кой счита, че е отговорен. Казва ли нещо като: „ Не трябваше да спра да рисувам? “ Или го споделя друго: „ Исках да бъда художник, само че нито родителите ми, нито първата ми жена ме поддържаха “. Ако човек страда от нарушаване на личността, той сигурно ще стартира да упреква другите – и ще ви бъде ясно, че не си коства да се занимавате с него.

Личното благополучие зависи мощно от това по какъв начин възприемате и реагирате на събитията и на другите. Това се дължи на обстоятелството, че хората, които възприемат света позитивно или негативно реагират на него по същия метод.

Тайната на придвижването напред е първата стъпка.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР