Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022. В

...
Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022. В
Коментари Харесай

Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022

Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022. В страховит дуел, траял 1:35 часа, швейцарският тенисист се наложи със 7:6 (5), 7:5 над Лоренцо Музети (Италия) и за първи път в кариерата си ще играе на край в международния шампионат.

В целия дуел имаше един единствен пробив, дело на Хюслер в последния гейм в срещата.

„ Със сигурност това е една от най-големите победи в моята кариера. Никога не съм играл на АТП край, към момента не мога да допускам. Изключително благополучен съм “, сподели в изявлението на корта 26-годишният тенисист.

В тайбрека на първия сет Музети имаше преднина 5-1 точки, само че Хюслер записа серия от 6 поредни разигравания на сметката си, които му осигуриха триумф в сета.

„ При 1-5 точки нямаше какво да направя. Просто желаех да запазя концентрацията си. Знаех, че в случай че той продължи да поддържа равнището си ще ми бъде мъчно. И двамата сервирахме доста добре, нямаше доста дълги разигрвания. Много съм благополучен от метода, по който играх “, добави Хюслер.

Първата ракета на Швейцария, който отрази два мачбола на четвъртфиналите против Камил Майхжак (Полша), ще играе на финала в неделя против спечелилия от дуела Яник Синер (Италия) – Холгер Руне (Дания).

„ Ще виждам втория полуфинал, само че ще се опитам да се съсредоточвам върху моята игра. Със сигурност ще бъде добър край, без значение против кого “, сподели още Хюслер.

Срещу Музети швейцарецът наниза 10 аса и към този момент има впечатляващите 51 извоювани точки непосредствено от начален удар.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР