Маржът за търговците на дребно е много нисък, така че

...
Маржът за търговците на дребно е много нисък, така че
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Държавата не може да намали акциза на горивата

" Маржът за търговците на дребно е доста невисок, тъй че при по-големите вериги, където изтъргуваните количества са по-големи може да се поддържа естествена комерсиална активност, само че при дребните вериги в действителност натиксът е доста тежък ", това съобщи пред Българска национална телевизия Андрей Делчев, изпълнителен шеф на Българската петролна и газова асоциация.

" Не единствено. Това е една от ограниченията, която може да бъдат подхванати. Други страни непосредствено субсидираха потребителите на горива ", съобщи той по въпроса с това дали намаляването на Данък добавена стойност върху горивата е единствения вид за спад в цената.

Той даде за образец Франция, където хората получават обезщетения за всеки зареден литър гориво.

" Държавата не може да понижи акциза, тъй като сме на минималния размер натрапен от Европейския съюз ", акцентира той.

" В България в действителност няма доста благоприятни условия. Или се лимитира Данък добавена стойност, или директна дотация, при която обаче пари излизат от бюджета. Не ми се ще да мисля за ограничения, като таван върху цените, тъй като това ще докара до други последици, което води до диспропорционалност на пазара и недостиг ", добави Делчев.

По думите му от страна на Петролната асоциация у нас и страната не са водени диалози за субсидиране на комерсиалните консуматори през държавния бюджет.

И добави, че страната се е справила с най-важните си задания по отношение на горивата, а точно постоянни доставки и задоволителни количества в Държавния запас.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР