Мария Габриел трябва да остане външен министър след ротацията през

...
Мария Габриел трябва да остане външен министър след ротацията през
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Мария Габриел трябва да бъде премиер и министър на външните работи след ротацията

Мария Габриел би трябвало да остане външен министър след ротацията през март и дружно с това да бъде министър председател. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в " Денят стартира " по Българска национална телевизия. По думите й това е написано в съдружното съглашение. Партньорите са сложили подписите си и под това Николай Денков да стане вицепремиер и министър на образованието.

" По отношение на ротацията ние имаме едно-единствено условие и то е да се съблюдават сделките, които бяха реализирани по управническата стратегия. А те плануват акад. Денков да стане вицепремиер и министър на образованието, надлежно Мария Габриел ще бъде министър-председател и министър на външните работи. Аз просто недоумявам през последните няколко дни се появиха сходни упоритости от страна на Политическа партия и Демократична България, точно акад. денков да заеме поста на външен министър. За този пост се изисква специфична подготовка, а това, което Мария Габриел показва през последните месеци, е извънредно положително ", уточни Петкова.

" Считам, че за поста на външен министър се изисква доста специфична подготовка, недоумявам за какво сътрудниците от ПП-ДБ държат акад. Денков да бъде външен министър, в случай, че персонално той неведнъж е споделил, че се усеща най-добре в бранш обучение. "

Справка на журналиста Георги Милков демонстрира, че Фиджи Самоа и Катар са трите страни в света, които един човек съвместява постовете на министър-председател и външен министър.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява и ротацията на министрите:

" Чакаме разбора на Мария Габриел и Николай Денков във връзка с всеки един от министрите, с цел да се види кой ще резервира поста си и кой не. "

Теменужка Петкова разяснява и вероятната ротация на земеделския министър Кирил Вътев поради митингите на фермерите.

" Въпреки многочислените митинги на земеделците през последните месеци това дали Кирил Вътев ще бъде заменен от поста на министър на земеделието ще решат Мария Габриел и Николай Денков вследствие на разбора, който приготвят. Когато политическа партия ГЕРБ е управлявала в границите на три държавни управления постоянно сме намирали метод за разговор и сме реализирали избрани консенсуси. "

Тя акцентира, че няма средства, за които упорстват земеделците, планувани в бюджета.

" В рамките на бюджета за 2024 година тези средства, за които претендират сътрудниците от бранш земеделие, в действителност няма. Но преди да бъде признат бюджета бяха направени съществени разисквания по обособените браншове. В момента текат диалози с протестиращите, дано забележим какъв ще е резултатът от този разговор. "

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР