Мария Габриел ще внесе в понеделник писмо в Народното събрание,

...
Мария Габриел ще внесе в понеделник писмо в Народното събрание,
Коментари Харесай

ГЕРБ отрязаха ПП-ДБ, отиваме на избори. Габриел оттегля кандидатурата си за премиер

Мария Габриел ще внесе в понеделник писмо в Народното събрание, с което отдръпва кандидатурата си за министър-председател. Това разгласи на брифинг в централата на ГЕРБ самата тя и добави, че ГЕРБ няма да взе участие повече в договаряния и няма да поддържа държавно управление с втория мандат.

" Всички видяхме, че всички значими промени се случват с ГЕРБ. Имаше диалози и през последните дни и ГЕРБ отстъпи, само че имаше нови претенции. За това ние споделяме „ Не ", сподели ще Габриел.

" Не на непрекъснатите нови условия, и не на нови и нови условия. Това непрекъснато изпълва ГЕРБ с непоносимост във връзка с отхвърли от среща настояването ни за споделена отговорност ", добави тя.

" Искам да изразя страдание за създалата се обстановка. Напрамихме отстъпки, имахме обща основа, само че за жалост ще би трябвало да се върнем към нея след избори. Ще продължа да бъда вицепремиер до последния ден на това държавно управление ", сподели Габриел и прикани за предизборна акция без операции.

 

 

Мария Габриел съобщи пред публицисти: " Искам да каже пет неща. В последните 9 месеца видяхме, че всички значими промени се случват с ГЕРБ. Имаше диалози в последните 3 дни. ГЕРБ направи жест и остъпи. Но се появиха нови условия. Ние споделяме не - не на нови и нови условия! 

Искам да изразя страдание за създалата се обстановка. Бяха направени доста отстъпки. За страдание, ще би трябвало да се върнем към тях след избори.

Трето, ще остана като вицепремиер и министър на външните работи да правя своята работа до последния ден на това държавно управление. 

Четвърто - в опцията за избори. Кампанията ще зависи от нас - дали ще се играе със страховете на хората или ще си дадем време да откроим кое е значимо за страната и ще отидем на преговори- 

Пето, на следващия ден ще внеса в Народното събрание писмо, че отдръпвам кандидатурата си за мп. 

ГЕРБ няма да взе участие в договаряния с втори мандат ", съобщи Мария Габриел. 

Часове по-рано се появи информация, че депутати от " Продължаваме промяната - Демократична България " имат директива да се прибират незабавно в София и наложително да са в Народното събрание идната седмица. Това се разбра от пост на народния представител Манол Пейков, който беше на посещаване в Япония.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР