Мариупол остава най-горещата точка и градът, над който руските военни

...
Мариупол остава най-горещата точка и градът, над който руските военни
Коментари Харесай

Бруно Бекман: Руските сили дадоха нов краен срок на украинските части в Азовстал да се предадат

Мариупол остава най-горещата точка и градът, над който съветските военни се пробват да открият надзор към този момент близо два месеца, само че без триумф. От Киев предава особено за Българска национална телевизия журналистът Бруно Бекман.

" Нов ден, нов ултиматум. Руските сили дадоха нов краен период на украинските елементи, които се намират в металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол да се предадат до 2 часа следобяд. В изявление за BBC World заместник-кметът на Мариупол Сергей Орлов съобщи, че 25-30% от региона към Мариупол към момента е под украински надзор и над него се развява украинското знаме.

Съдбата на доста жители, близо 1000, към момента остава незнайна.

Г-н Орлов удостовери, че оставащите жители са близки на бойците, само че измежду тях има и мирни поданици, живеещи наоколо до този регион, които са знаели, че в " Азовстал " има доста тунели и убежища, където биха могли да се скрият. Но командващият пехотинците там предизвести тази заран, че те евентуално имат разполагаем още едвам няколко часа.

По отношение на Мариупол президентът Зеленски предизвести, че съветските военни биха могли да прибегнат до потреблението на тактически нуклеарно оръжие, с цел да унищожат всичко в региона и в случай че това се случи, по думите му, това би била първата приложимост на тактическо нуклеарно оръжие от 1945 година в Хирошима и Нагасаки и то провокирана от яд и отчаяние ", споделя Бруно Бекман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР