Марица запази лидер ската си позиция във Втора лига след

...
Марица запази лидер ската си позиция във Втора лига след
Коментари Харесай

Марица оберна Нафтата в Бургас от два гола пасив

Марица резервира водач ската си позиция във Втора лига след свръхестествен поврат против Нефтохимик в Бургас.

Бургазлии водеха с 3:1 след час игра, само че груби неточности на домакините и гол от дузпа на Мариян Тонев в 94-ата минута осигуриха успеха на пловдивчани с 4:3.

Срещата от третия кръг на втория ешелон стартира чудесно за Нефтохимик. Шейховете взеха задатък от два гола след точни изстрели на Калоян Стефанов (4) и Сибил (Карагьозов (29). Станислав Маламов върна едно попадение в 38-ата минута.

След час игра резервата Димитър Законов вкара за трети път във вратата на Марица, само че гостите не се предадоха. Те изравниха резултата посредством Величко Величков (68) и Мариян Тонев (81), а головете паднаха след груби неточности на играчите на Нефтохимик. В 94-ата минута Янъков събори в наказателното поле създателя на третото попадение Тонев и пострадалият оформи крайното 4:3 за Марица.

Иначе шейховете трябваше да бъдат водени от своя ментор Симеон Мечев, само че експертът не се появи на пейката.

Това не смути играчите на Нефтохимик, които откриха резултата още в 4-ата минута. Тогава Калоян Стефанов овладя пред наказателното поле на пловдивчани и стреля към вратата, топката рикошира в крайник на неприятелски футболист и влетя в мрежата на Николов за 1:0.

В 10-ата минута Марица можеше да изравни след центриране на Марчев от корнер, само че малко не доближи на Величков да насочи удар с глава от два-три метра, което щеше да значи несъмнено попадение.

В 16-ата минута треньорът на домакините въпреки всичко се появи на стадиона, само че се качи на трибуните, с цел да изгледа конфликта.

Към средата на полувремето Нефтохимик получи право да извърши фаул фронтално против вратата. Андреев шутира мощно, само че над напречната греда.

Вдъхновената игра на шейховете докара до нов гол във вратата на Марица. Сибил Карагьозов се възползва от груба неточност на Аврамов, който в 29-ата минута се засуети и не почисти дълго подаване. Халфът лиши топката и я изпрати в мрежата на пловдивчани за 2:0.

В 36-ата минута Домовчийски направи двойно подаване със собствен съотборник и шутира, само че Рахнев улови.

Само 120 секунди по-късно Марчев овладя отдясно и центрира към Маламов, който се разписа с глава за 2:1.

В заключителните секунди на полувремето двата отбора си размениха по една рискова обстановка. Първо Лазаров от домакините се откъсна на скорост в наказателното поле на Марица и опита пас към собствен съотборник, който се намираше на празна врата, само че подаването не се получи.

Пловдивчани дадоха отговор с атрактивен изстрел от сложна позиция на Марчев, който профуча около лявата греда.

Двата тима продължиха с нападателната игра и след почивката. Марица се хвърли да изравнява резултата, само че в 60-ата минута получи нов гол. Стражът на жълтите Илия Николов излезе неразчетено при дълъг пас към Димитър Законов, резервата на шейховете го преодоля и вкара от двайсетина метра в празната врата за 3:1.

Гостите не се отчаяха от отрицателния резултат и в 68-ата минута понижиха на 3:2. Автор на попадението стана Величко Величков. Централният защитник се възползва от неубедителна интервенция на Рахнев след центриране от корнер и осъществя с глава.

В 81-ата минута бургазлии позволиха нова груба неточност и Мариян Тонев изравни след недоразумение сред Калоян Стефанов и Рахнев. Това бе пето попадение за 22-годишния халф на Марица от началото на сезона.

И когато срещата отиваше към тъждество, Янъков събори в наказателното поле Тонев и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Потърпевшият я осъществя в 94-ата минута за крайното 4:3 за Марица.

Решението на рефера вбеси шейховете, съгласно които 11-метровият углавен удар е насмешка с Бургас, а президентът на отбора Анелия Златкова изиска срещата да бъде преиграна.

НЕФТОХИМИК - МАРИЦА 3:4

1:0 Калоян Стефанов 42, 2:0 Сибил Карагьозов 292, 2:1 Станислав Маламов 38, 3:1 Димитър Законов 603, 3:2 Величко Величков 68, 3:3 Мариян Тонев 81, 3:4 Мариян Тонев 94-дузпа

НЕФТОХИМИК : 22. Рахнев, 5. Маджаров, 31. Андреев, 99. Кентин, 15. Карагьозов, 9. Стефанов, 71. Лазаров, 8. Георгиев, 17. Божилов, 21. Данчев, 20. Иванов

МАРИЦА : 86. Николов, 4. Величков, 24. Грънчов, 5. Аврамов, 7. Вешев, 19. Газиев, 6. Мехмедов, 10. Марчев, 21. Маламов, 17. Домовчийски, 87. Тонев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР