Марио Йоргулеску, син на президента на Румънския футболен съюз Джино

...
Марио Йоргулеску, син на президента на Румънския футболен съюз Джино
Коментари Харесай

Синът на румънския футболен шеф бе осъден на 13 години и 8 месеца затвор

Марио Йоргулеску, наследник на президента на Румънския футболен съюз Джино Йоргулеску, бе наказан дефинитивно през днешния ден на 13 години и осем месеца затвор за ликвидиране и шофиране под влияние на алкохол и опиати (кокаин) по отношение на злополука през 2019 година, при която почина един мъж, съобщи организация Аджерпрес.

Решението бе оповестено от Апелативният съд на Букурещ и е дефинитивно. На първа инстанция присъдата на Марио Йоргулеску бе 15 години и осем месеца затвор, напомня организацията.

Освен че понижи присъдата, Апелативният съд на Букурещ анулира решението на Трибунала на Букурещ, съгласно което Марио Йоргулеску трябваше да заплати на двама родственици на убития мъж 200 000 евро морално обезщетение и 100 000 леи (около 40 000 лева.) материални вреди. Тези суми би трябвало да бъдат заплатени от застрахователно сдружение " Сити иншурънс " АД, което обаче е във банкрут, показва Аджерпрес.

Марио Йолгулеску е приет в болница в частна клиника в Италия. Неговите родители съумяха да го изведат от страната с частен аероплан незабавно след случая. Той не е бил изслушван от прокурори или магистрати по време на наказателното гонене или по време на процеса, отбелязва организацията.

Марио Йоргулеску провокира злополуката на 8 септември 2019 година с автомобил " Астон Мартин ", модел DBS. Кръвната му проба е посочила алкохолна централизация от 1,96 г/л и приложимост на кокаин. Йоргулеску е карал със скорост сред 140 и 164 км/ч, а сега на челния удар с автомобила на умрелия мъж се е движел със 143 км/ч, откри следствието. Починалият водач е бил изхвърлен от автомобила при удара, описа по време на процеса очевидец.

Свидетели описаха, че случаят е станал след празненство. Марио Йоргулеску бил скъсал преди малко с приятелката си, провел телефонен диалог с нея, който го вбесил и изпаднал в рецесия вследствие на ревнивост.

Няколко дни след случая Марио Йоргулеску бе изпратен от фамилията си в Италия с частен аероплан и вкаран в клиника. Той бе съден задочно.

В решението на първа инстанция арбитър Мануела Орзаца от Трибунала на Букурещ означи, че Марио Йоргулеску е осъзнавал какво прави по време на случая, не е страдал и не страда от психологично разстройство, което да попречва връщането му от Италия, а в случай че се постанова да бъде лекуван, това може да стане и в затвор в Румъния.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР