Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест,

...
Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест,
Коментари Харесай

Върнаха Маринела Арабаджиева в ареста

Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домакински арест, се връща в ареста. Това реши апелативният профилиран съд, заяви "24 часа ".

Преди дни първата инстанция реши, че тя би трябвало да се прибере в дома си в Пловдив поради тежки здравословни проблеми.

Арабаджиева страдала от хипертония, 2-ра степен, и исхемична болест на сърцето.

Апелативните спецмагистрати обаче оповестиха, че тя може да бъде лекувана в болничното заведение на пандиза. В началото на съвещанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на пандиза към профилирания съд, Арабаджиева се е почувствала зле в колата за спешна помощ, с която е била докарана.

Кръвното й паднало до 90/60 и пила медикаменти. Това описа здравна сестра от затворническата болница, която я придружаваше на съвещанието. По време на самото дело тя още веднъж й даваше медикаменти.

"За мен е огромен потрес да съм в болничното заведение вързана ", сподели плачейки бизнесдамата. Арабаджиева изясни за какво през август е отказала лекуване в Университетската болница "Лозенец ", където е била пратена с предписание от прокуратурата.

По думите й, преди три години е изпаднала в кома поради непрекъснатите промени в кръвното налягане и имала единствено 20% късмет за оцеляване.

"Лекарите в пандиза се шашнаха. Или съм с доста ниско, или съм с доста високо кръвно, което може да докара до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най-вече се безпокоя за бъбреците, тъй като съм била на хемодиализа ", добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че бизнесдамата е била настаняване за лекуване в болница "Св. Екатерина ". На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикаментите.

На 25-ти септември положението й се е подобрило и е била с обикновено кръвно налягане. По мотив недоволството й, че до момента в който е била на лекуване, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха че е неприемливо да има нечовешко отношение към арестуваните от страна на управляващите.

"Затруднявам се да разясня това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че заплаха за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едвам е била избавена ", съобщи отвън залата юрист Ина Лулчева.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР