Марин Чилич стана първият хърватин в историята, който се класира

...
Марин Чилич стана първият хърватин в историята, който се класира
Коментари Харесай

Чилич разби Едмънд и е на финал в Мелбърн

Марин Чилич стана първият хърватин в историята, който се класира за финала на Откритото състезание на Австралия по тенис, а от понеделник ще запише и рекордно класиране в кариерата си, като ще измести Григор Димитров от третото място в международната класация.

Поставеният под номер 6 Чилич отнесе британеца Кайл Едмънд с 6:2, 7:6(4), 6:2 след 2:18 часа игра. 29-годишният хърватин пласира 11 аса и 32 печеливши удара и доминираше, като не позволи пробив и загуби единствено 5 точки от 50 вкарани първи сервиси в целия мач.

Така той ще играе за трети път за трофея в шампионатите от Големия шлем след купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2014 година и финала на " Уимбълдън " през предишния сезон.

Чилич взе първия сет със серия от четири следващи гейма, а втората част мина без пробиви и стигна до тайбрек, в който хърватинът осъществя мини-брейк за 4:3 точки и до края резервира преимуществото си. В третата част Едмънд, който към този момент беше употребявал медицински таймаут, явно страдаше физически и хърватинът без проблеми победи.

Той чака спечелилия от утрешния полуфинал сред защитаващия купата си Роджър Федерер (Швейцария) и Хьон Чун (Република Корея).

Едмънд пък игра за първи път в полуфиналите на шампионат от Шлема, а от понеделник ще прогресира за първи път в топ 30 на международната класация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР