Марин Чилич се класира за осминафиналите на първия за годината

...
Марин Чилич се класира за осминафиналите на първия за годината
Коментари Харесай

Чилич поднесе изненадата на третия кръг на Australian Open

Марин Чилич се класира за осминафиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, откакто надигра Андрей Рубльов в четири сета – 7-5, 7-6 (3), 3-6, 6-3 за близо два часа и 40 минути игра.

Хърватинът, някогашен финалист в шампионата от 2018, когато отстъпи на Роджър Федерер в пет сета, стартира по-добре мача и поведе с пробив и 4-1 гейма. Петият в схемата Рубльов обаче се окопити и върна брейка, преди Чилич въпреки всичко да грабне преднина в сетовете след нов брейк в 12-ия гейм. Втората част мина напълно под диктовката на сервиращите, като закономерно се стигна до тайбрек, в който хърватинът бе по-солиден и се приближи на сет от място в четвърти кръг.

Чилич дръпна с пробив в третия сет, само че от 3-1 в своя изгода позволи непредвиден срив и след пет следващи гейма, Рубльов понижи изоставането си. В четвъртия сет обаче руснакът не съумя да се опълчи на по-добре игралия през днешния ден противник и по този начин Чилич се класира за осминафиналите. Той осъществя 24 аса и завоюва 85% от точките на първи сервис, като завърши с 55 уинъра и 41 непредизвикани неточности.

В спор за място на четвъртфиналите той ще играе с канадеца Феликс Оже-Алиасим, който по-рано разруши Дан Еванс от Англия, давайки му единствено шест гейма.

Look who's back
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР