Маратон на четенето започна на много места в страната. Инициативата

...
Маратон на четенето започна на много места в страната. Инициативата
Коментари Харесай

Маратонът на четенето във Враца започна с Книговище

Маратон на четенето стартира на доста места в страната. Инициативата ще продължи до 23 април, а нейн уредник е Българската библиотечно-информационна асоциация. Проявата е отдадена на Международния ден на детската книга - 2 април и Международния ден на книгата и авторското право - 23 април.
Маратонът във Враца стартира с една забавна самодейност. Регионалната библиотека "Христо Ботев " във Враца показа просветителната онлайн платформа "Книговище ". Директорът на библиотеката Силвия Врачовска описа повече за платформата.
"Книговище " съставлява една онлайн игра, читателски дневник и справочник в света на книгите, което има за цел да приобщи повече деца към четенето и книгите, като се употребяват техники, които са като електронните игри... Както във всяка електронна игра, по този начин и в "Книговище " потребителите се състезават с компютъра и със себе си като четат повече и схващат по-добре прочетеното ", уточни Врачовска.
Всеки искащ може да се записва в платформата на https://www.knigovishte.bg/. Нейни основатели са Десислава Гаврилова, Искра Джанабетска и Яна Генова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР