Мануел Нойер ще бъде титулярен вратар на Германия на Световното

...
Мануел Нойер ще бъде титулярен вратар на Германия на Световното
Коментари Харесай

Мануел Нойер ще бъде титулярен вратар на Германия на Световното първенство по футбол в Катар

Мануел Нойер ще бъде титулярен вратар на Германия на Световното състезание по футбол в Катар, макар последната му травма, съобщи треньорът на вратарите в националния тим Андреас Кроненберг.

36-годишният Нойер пропусна седем мача на Байерн (Мюнхен) поради контузия на рамото, само че се върна в игра в последния уикенд и оказа помощ за триумфа с 3:2 над Херта (Берлин) в 13-ия кръг на Бундеслигата.

Кроненберг приказва пред публичната телевизия АРД по този въпрос и съобщи, че " треньорският щаб не е и мислил да стартира открита конкуренция за номер 1 сред Нойер и Марк Андре тер Стеген от Барселона ", тъй като това би било " неподходящо " като цяло. И също по този начин добави, че всички в щаба отпред със селекционера Ханзи Флик са щастливи от отличното показване на Тер Щеген в испанския гранд в последните месеци.

Нойер, който е и капитан на Германия, е първи избор за вратата от Световното състезание през 2010-а година в Южна Африка. Четири години по-късно в Бразилия той подвигна и трофея на международния първенец, а също по този начин беше титуляр и на Мондиала в Русия преди четири години, въпреки и там да влезе в мачовете след травма. Сега вратарят има още два мача за Байерн преди националния тим на Германия да се събере за Световното състезание, което за тях стартира с мач против Япония на 23-и този месец.

Ханзи Флик съобщи, че ще разгласи цялостния лист от 26 футболисти в четвъртък. А вратарят-ветеран изясни по какъв начин Мондиал 2022 ще бъде неговото последно Световно състезание.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР