Ману Джинобили играе професионален баскетбол от толкова дълго време, че

...
Ману Джинобили играе професионален баскетбол от толкова дълго време, че
Коментари Харесай

Не спирай да танцуваш, Ману!

Ману Джинобили играе професионален баскетбол от толкоз дълго време, че може несмущаемо да бъде татко на част от съотборниците си в Сан Антонио, както и на противниците от Голдън Стейт, които отстраниха Спърс в първия кръг на плейофите. 40-годишната аржентинска легенда прави дебюта си при мъжете през сезон 1995/1996, а в състава на Уориърс има трима играчи, родени през 1995 и един роден през 1996.

Manu Ginobili on the night he made his debut...

... with Jack Nicholson lurking closely by. pic.twitter.com/NsMjVYzkLp
— Micah Adams (@MicahAdams13) April 25, 2018
ДеЖонте Мъри от Сан Антонио пък се появява на този свят на 19 септември 1996 година, когато Ману към този момент стартира втория си сезон като експерт. Треньорът на първенците от Голдън Стейт от своя страна има една година като съотборник на Джинобили в НБА - през сезон 2002/2003, когато тексасци печелят купата.

Преди близо две години, през август 2016, аржентинецът изтанцува своето последно танго с екипа на националния тим. Този, на който години наред бе знак и този, за който играеше с голяма чест и изпепеляваща пристрастеност при всяка опция, въпреки че постоянно можеше да каже, че е изтощен от дългите сезони в Щатите.

Дали обаче в този момент не станахме очевидци на последното зрелище на Ману на огромната сцена? През юли той ще навърши 41, само че продължава да е все по този начин деятелен в ролята на шести човек в ротацията на Спърс. 1275 мача по-късно (1057 в постоянния сезон и още 218 в плейофите) и 4 трофеи по-късно, Джинобили напусна елиминациите след проваляне в първия кръг. Нещо, което се бе случвало едвам три пъти откогато той пристигна в Сан Антонио през 2002 година. Какво е въздействието му измежду почитателите? Само може да се регистрира, че има деца, които са кръстени на негово име и че и до през днешния ден последователите не престават да пътуват десетки хиляди километри от всички краища на света, единствено с цел да го гледат.

An homage to Manu Ginobili & the Eurostep!

(Via @ESPNNBA) pic.twitter.com/ZAcWWGisnQ
— Ballislife.com (@Ballislife) April 24, 2018
Договорът му със Спърс изтича през лятото на идната година - 2019, когато той ще бъде на прага на 42-ата си годишнина. Вълшебникът с №20 не е споделил “край”, само че цялото въодушевление, обграждащо серията от първия кръг против Голдън Стейт бе тъкмо в този дух. Ако отдръпването му стане факт, това ще значи, че една велика кариера завършва.

" If you love it, keep going. What the hell? "

Steve Kerr to former teammate Manu Ginobili after the Warriors series win over the Spurs.
pic.twitter.com/i1H2G4yZcW
— Ballislife.com (@Ballislife) April 25, 2018
Но до момента в който левичарят не разгласи публично нещо сходно, всички фенове на баскетболната игра, а освен почитателите на Спърс, могат да се обединят към един апел - не спирай да танцуваш, Ману! Не спирай да заразяваш с невероятната си сила съотборници, които са на половината на твоите години. Не спирай да сновеш по паркета, от край до край, да вкарваш следващия неосъществим и акробатичен панер, да даваш асистенции без да гледаш и да нижеш тройки от ъглите.

Поне още един сезон! Или най-малко до момента в който не станеш на 43.

2017: “Have we seen Manu Ginobili play his last game?”

2018: “This is likely Manu’s last game.”

2020: “Manu’s gotta retire now.”

2040: “LeBron Jr. just retired, will Manu finally retire?”

2060: “The NBA has been discontinued, besides Manu, who has said he will keep playing.”
— NOTSportsCenter (@NOTSportsCenter) April 25, 2018
Все отново в края на постоянния сезон Грег Попович уверено съобщи следното - “Работата на Ману е да бъде прелестен всяка вечер на игрището. Докато не стане на 43. Тогава към този момент може да стартира да понижава темпото”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР