Manu Chao с акустичен концерт в Борисовата градина в София

...
Manu Chao с акустичен концерт в Борисовата градина в София
Коментари Харесай

Manu Chao с акустичен концерт в София през септември

Manu Chao с акустичен концерт в Борисовата градина в София през септември. Известният френски артист идва у нас на 1 септември и ще се качи на сцената на Stroeja Open Air Music Bar.

Родителите на Manu Chao са испанци, отдадени на музиката и изкуството, които като млади се местят да живеят в Париж, с цел да избягат от фашистката тирания на Франциско Франко в Испания. Manu израства в Париж, а през днешния ден живее в Бразилия, Марсилия и Барселона.

През 1987 година дружно с брат си Антоан основават групата Manо Negra. След разпада ѝ през 1995 година взема решение да гради соло кариера. Сингълът му Bongo Bong през 1998 година го прави знаменит, a албумът Clandestino, който се появява на пазара същата година, придобива платинен статус.

В песните си най-често пее за живота, любовта и проблемите на хората от Третия свят. През 2006 година прави едно от най-посещаваните турнета в Съединени американски щати.

През 2002 година Manu Chao изнесе концерт в София пред към 6000 души, като изпълнителят гостува още веднъж в България и през 2011 година През септември 2013 година Manu Chao изнесе трети концерт в София - този път в зала „ Фестивална “.

Организаторите оповестиха, че билетите са единствено 999 и при изчерпването им няма да бъдат пуснати в допълнение в продажба.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР