Манията за копаене на , включително и в България, е

...
Манията за копаене на , включително и в България, е
Коментари Харесай

Пандемията засили биткойна, над 50 милиона по света копаят криптовалута

Манията за копаене на, в това число и в България, е поради високите им цени даже в пандемията. Наскоро стана ясно, че даже капиталови фондове, които обичайно влагат в злато, са се пренасочили към криптовалутата. Затова и цената на един биткойн твърдо мина 15 000 евро, написа.
Според най-голямата щатска банка JPMorgan ChaseCo възходът на криптовалутите ще бъде за сметка точно на златото. От октомври насам се следи отлив на средства за скъпи метали и прилив към биткойна. Това е наклонност, която ще продължи в дълготраен проект, защото от ден на ден институционални вложители ще заемат позиции при криптовалутите, считат анализатори на банката, написа Bloomberg.
 Биткойни за 1,2 милиона лв. арестувани у 30-годишният мъж, копал валутата с краден ток Биткойни за 1,2 милиона лв. арестувани у 30-годишният мъж, копал валутата с краден ток
Биткойни за 1,2 млн. лв. има в портфейла на 30-годишния Цветан Момчев, който е задържан за най-голямата кражба на ток в историята на...
По калкулации на JPMorgan биткойнът съставлява едвам 0,18% от фамилните капиталови активи спрямо 3,3% при златните борсово търгувани фондове. Пренасочването на фокуса от злато към биткойн би представлявало прехвърляния в размер на милиарди долари в брой. В кратковременен проект обаче има огромна възможност цените на биткойна да са нарастнали прекомерно доста, а пред златото да следва възобновяване, споделят от банката. Биткойните се добиват посредством пресмятане на комплицирани математически задания, които са толкоз заплетени, че единствено специфични машини с висока консумация на ток могат да се оправят с тях. Проблемът обаче е, че те се нагряват от процеса. Затова, изключително в случай че са няколко, има потребност и от водно изстудяване. То също изразходва доста електричество. 4 “копачки ” с изстудяване да вземем за пример харчат ток за над 3 хиляди лева
Повечето копачи обаче имат най-малко по 100 машини. Хората, които се занимават с рандеман на криптовалути, към този момент са доста, над 50 млн. са постоянните биткойн копачи по света. Всички имат особено съоръжение. Системата е направена по този начин, че те си оказват помощ. На всеки 10 мин се взема решение една задача. Наградата е 6,25 биткойна. Тя от време на време понижава. През 2012 година, когато биткойнът потегли, премията беше 100 биткойна. След 2 години стана 50, а след още 3 – 25. Преди да доближи настоящето си равнище, за 10 минути се разпределяха 12,5 биткойна. Те ще продължат да понижават до 2140 година, когато ще свършат.
1 биткойн се дели на 100 млн. частици, наречени сатоши. Името идва от основателя на биткойните – мистериозния Сатоши Накамото. Никой обаче не знае кой е той и дали действително съществува, допустимо е и зад името да стои цяла група. При копаенето всеки получава съгласно приноса си в изчисляването на дилемите. Колкото по-голям обаче е той, толкоз по-висока е и сметката за ток. Затова мнозина вземат решение да спестят този разход и се причисляват нелегално към мрежата. Подобни случаи има в чужбина още от 2013 година, а първият в България е от 2015 година Машините също са скъпи. Една прилична копачка излиза най-малко 2500 лева Водното изстудяване за нея е още 1000. Затова даже в България има случаи и на обири на самото съоръжение за копане на криптовалути. Биткойните се натрупат в специфични портфейли с два ключа – обществен и частен. Те са децентрализирани, не ги управлява страна или организация. Цената се дефинира от търсенето и предлагането.
Заради непрекъснатото понижаване на броя останали биткойни, както и количеството, разпределяно за 10 минути, цената пораства стремглаво. В момента е 31 000 лева за един. Рекордът е 35 000 лева и е отпреди 2 година Виртуалните пари се обменят на голям брой тържища, одобряват се и за извършване на покупки. В България човек може да си заплати екскурзия или абонамент за уебсайт за секс запознанства да вземем за пример. Един от университетите ни даже приема таксата за образование да бъде платена в биткойни. Има и българско биткойн общество, както и битомат, от който човек може да изтегли пари против биткойни.
 Цената на биткойна подмина 12 000 $ Цената на биткойна подмина 12 000 $
Цената на най-популярната криптовалута - биткойн - в сряда за първи път от 28 януари 2018 година подмина 12 хиляди $, оповестиха тър...
Макар съгласно мнозина биткойните да са балон, той към този момент 9 години от основаването си е във напредък. При всяка транзакция към всеки биткойн се прибавя неповторим код, указващ от кой портфейл в кой е минал, а данните не са обществени. Това прави криптовалутата мощно желана от нарушители и хора, занимаващи се със горист бизнес. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР