Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 втория си мач от груповата

...
Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 втория си мач от груповата
Коментари Харесай

Кристиано най-накрая вкара за Юнайтед при 2:0 срещу Шериф

Манчестър Юнайтед завоюва с 2:0 втория си мач от груповата фаза на Лига Европа против Шериф (Тираспол). Двубоят се игра в Кишинев, защото домакините имат възбрана да домакинстват на личния си стадион.

Двата тима започнаха в много умерено движение и играта се движеше главно в посредством разигравания, само че без нещо по-интересно пред двете порти. В 15-ата минута гостите за пръв път съумяха да пратят една по-опасна топка в предни позиции и Кристиано Роналдо падна в наказателното поле и изиска дузпа за прикосновение с защитник. Само минута по-късно Джейдън Санчо получи добра топка съвсем на границата на наказателното поле и със умерено отиграване откри за 1:0.

Домакините отвърнаха с рисков удар по посока на Де Хеа от страна на Ияи Атиемуен. В 35-ата минута пред Варан се откри положително състояние, само че той не съумя да се разпише. Няколко минути по-късно вратарят на домакините сбърка съществено при изнасянето на топката, топката попадна в Санчо, само че ударът му бе самопожертвователно изчистен от Степан Раделич. Малко по-късно Диого Далот влезе добре в наказателното поле след пас на Бруно Фернандеш, след което бе фаулиран и се стигна до дузпа, която бе осъществена от Кристиано Роналдо за 2:0.

На почивката Тен Хаг размени замени Мактоминей с новото попълнение Каземиро, който получи опция да изиграе едно полувреме. След нея интензитета на срещата падна фрапантно, а двата тима не доближиха изключително постоянно до някакви положения. Манчестър Юнайтед бе покрай трето попадение в 55-ата минута, когато центриране отляво доближи до Роналдо, само че топката се оказа неуместна за нападателя. В 60-ата минута Рашийд се опита неуспено да перхвърли Де Хеа.

Най-доброто състояние за Шериф пристигна в 88-ата минута, когато домакините получиха опция да изпълнят директен свободен удар от отлична позиция, само че испанският пазач на гостите не позволи да бъде сюрпризиран.

По този метод Манчестър Юнайтед и Шериф са с еднакъв брой точки, по 3, на второто място в групата, а лидер е Реал Сосиедад с 6.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР