Манчестър Юнайтед спечели като домакин с 2:1 дербито с Арсенал

...
Манчестър Юнайтед спечели като домакин с 2:1 дербито с Арсенал
Коментари Харесай

Юнайтед с драматична победа при последното гостуване на Венгер на "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед завоюва като хазаин с 2:1 дербито с Арсенал от 36-ия кръг на Висшата лига. „ Червените дяволи “ стигнаха трагично до триумфа с надвит гол в добавеното време на срещата, дело на резервата Маруан Фелайни. Двубоят бе по-специален за мениджъра на гостите Арсен Венгер, който за финален път изведе лондончани на Олд Трафорд. Френският експерт, който разгласи, че ще напусне клуба след края на сезона, предстоящо получи нужното почитание от почитателите на Юнайтед, както и от своя дълготраен противник на тъчлинията Алекс Фъргюсън, който връчи специфичен плакет за заслуги на Венгер.

Иначе самата среща несъмнено няма да остави прелестен спомен в съзнанието на опитния експерт. Пол Погба даде преднина на домакините в 16-ата минута, завършвайки отлична контра на своя отбор. След почивката „ топчиите “, които бяха без много от главните си футболисти поради идния реванш с Атлетико Мадрид в Лига Европа, съумяха да изравнят посредством Хенрих Мхитарян. Арменският национал наказа някогашния си отбор в 51-ата минута, възползвайки се от групова неточност в защитата на домакините.

Така срещата вървеше към равенството, когато при започване на 4-минутното добавено време влезлият като запаса Маруан Фелайни засече с глава центриране на Ашли Йънг, разписвайки се за крайното 2:1 в интерес на Юнайтед.

С триумфа отборът на Жозе Моуриньо усили преднината си пред третия Ливърпул на 5 точки, като „ алените дяволи “ са втори със 77 пункта. Арсенал е шести с 57. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР