Манчестър Юнайтед се класира за Лига Европа, макар че поднесе

...
Манчестър Юнайтед се класира за Лига Европа, макар че поднесе
Коментари Харесай

Юнайтед завърши с провал пред погледа на Тен Хаг

Манчестър Юнайтед се класира за Лига Европа, въпреки че сервира следващото си извънредно едва показване за сезона и загуби в гостуването си на Кристъл Палас с 1:0.

Единственото попадение в дуела бе дело на Уилфред Заха в 37-ата минута, а на трибуните бе и новият управител на “червените дяволи” Ерик загар Хаг, дружно с предстоящите да бъдат оповестени за негови помощници Мичъл ван дер Гааг и Стив Макларън, които надали са останали очаровани от бъдещия си отбор.

Двата тима започнаха относително умерено дуела, само че с прекосяването на 20-ата минута като че ли внезапно бяха вдигнати оборотите. Те си размениха по една солидна заплаха, единствено в границите на две офанзиви, когато първо Антъни Еланга напредна чудесно и пусна паралелен пас, само че Бруно Фернандеш не съумя да стигне до топката и да я прати в опразнената врата.

Малко по-късно Уилфред Заха се оказа очи в очи с Давид де Хеа в 29-ата минута, само че испанецът отрази. Абсолюто същата обстановка се повтори единствено две минути по-късно, само че още веднъж испанският пазач на “червените дяволи” бе постоянен.

Късметът се усмихна на крилото в 37-ата минута, когато в Бруно Фернандеш позволи сериозна неточност при тъч към себе си и в желанието си да подаде бързо в действителност изведе Заха в отлична позиция, а той с удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:0.

След попадението футболистите на Ралф Рангник пробваха да наложат известно свое предимство, само че допускаха чести неточности при разиграването си, а напрежението в тях бе осезаемо.

Отлично положене пред тях се появи в 53-ата минута, когато Ханибал получи отлична топка в наказателното поле и можеше да се окаже очи в очи с вратаря, само че там отлична реакция на централния защитник Джеол Лорд предотврати заплахата. Именн младокът насочи рисков удар в 60-ата минута, само че Висенте Гуаита реагира чудесно и избави. Играчите на Ралф Рангник бяха покрай равнене с помощта на доста неориентирано осъществяване от страна на Йоаким Андерсен, който почисти топката с глава при центриране на Мата, само че тя в последна сметка не попадна в мрежата.

Последните минути на дуела не предложиха нищо удивително, а бяха изпъстрени с нарушавания и повече раздразнителност в сравнение с футбол. Въпреки загубата Манчестър Юнайтед въпреки всичко резервира шестото си място с 58 точки и ще играе в Лига Европа през идната година. От своя страна Кристъл Палас събра 48 точки и зае 12-ото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР