Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще играят голям четвъртфинал за Купата

...
Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще играят голям четвъртфинал за Купата
Коментари Харесай

Зловещи четвъртфинали ни очакват в Купата на ФА

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще играят огромен четвъртфинал за Купата на ФА на „ Олд Трафорд “. Това е огромната вест на вечерта в Англия, откакто двата тима победиха в осминафиналните си конфликти, а преди този момент бе теглен чоп за конкуренцията.

Юрген Клоп още веднъж заложи на огромен брой играчи от академията поради контузените и натоварената стратегия, само че това не спря мърсисайдци за домакинска победа над Саутхемптън от Чемпиъншип с 3:0. Ливърпул игра с огромен брой безизвестни за международния футбол играчи, а двама 18-годишни от тях се записаха измежду голмайсторите. Луи Кумас откри резултата посредством благополучен рикошет в 44-ата минута, а през втората част на два пъти се разписа Джейдън Данс. Първо в 74-ата минута, а по-късно и в 88-ата посредством добавка след избавен удар на Конър Брадли.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Emirates FA Cup (@emiratesfacup)

В същото време Манчестър Юнайтед реализира извънредно сложна победа като посетител на Нотингам Форест с 1:0. След доста пропуски на двата тима жокер за „ алените дяволи “ още веднъж се оказа Каземиро, като той вкара след центриране от статично състояние в 88-ата минута. Цената на успеха за бразилеца беше разкървавена глава в обстановката.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manchester United (@manchesterunited)

Драма имаше и на „ Стамфорд Бридж “, където Челси победи втородивизионния Лийдс с 3:2. Българският национал Илия Груев не беше в групата за мача. Без него йоркшърци поведоха рано посредством гол на Матео Джоузеф. До края на полувремето Никълъс Джаксън и Михайло Мудрик обърнаха за лондончани. В 59-ата минута Джоузеф още веднъж вкара за 2:2, само че в последната минута на постоянното време Конър Галахър донесе триумфа за домакините.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

В четвъртфиналите те ще домакинстват на другия исполин от Чемпиъншип Лестър. В различен мач Уулвърхемптън победи Брайтън с 1:0 и ще семейства на Ковънтри Сити.

Четвъртфиналните двойки за Купата на ФА:

Уулвърхемптън – Ковънтри
Манчестър Юнайтед – Ливърпул
Челси – Лестър
Манчестър Сити – Нюкасъл

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР