Манчестър Юнайтед е подновил интереса си към южнокорейския централен защитник

...
Манчестър Юнайтед е подновил интереса си към южнокорейския централен защитник
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед отново поглежда към корейската звезда на Наполи

Манчестър Юнайтед е възобновил интереса си към южнокорейския централен бранител Ким Мин-Дже единствено 18 месеца, откакто е бил препоръчан на тима за сумата от 4 милиона евро, написа „ The Mirror “.

Мин-Дже, който направи мощно Световно състезание в Катар, притегли интереса както на Юнайтед, по този начин и на Тотнъм през лятото на 2021-а година, когато китайският Пекин Гуоан реши да го прададе. Исканата цена тогава беше близо 4 милиона евро, само че бранителят мина в турсикя гранд Фенербахче. Дванадесет месеца по-късно те го продадоха на Наполи за близо 18 милиона евро.

Изданието написа, че в този момент на „ Олд Трафорд “ се задават въпроси за какво клубът не притегли 26-годишния Мин-Дже по-рано, който се оказа повече от подобаващ заместител на Калиду Кулибали на „ ДИего Армандо Марадона “. Заради мощната си физика и изявите си за партенопеите той си завоюва прозвището „ Чудовището “. Тимът на Лучано Спалети е първи в класирането на Серия А, с осем точки преднина пред втория Милан.

Manchester United want World Cup star - 18 months after snubbing £3million transfer
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Защитникът обаче има уговорка за откупуване на стойност от 44 милиона евро, сума, която може да бъде по силите както на Ман Юнайтед, по този начин и на Реал Мадрид, който също е подготвен да се включи в наддаването. Наполи ще се надява да отблъсне интереса през януари и към този момент приготвя усъвършенстван контракт за Мин-Дже, с който да го задържи.

В момента титулярна двойка бранители за „ алените дяволи “ са Лисандро Мартинес и Рафаел Варан, само че въпросителните по отношение на проблемите с травмата на французина могат да накарат мениджъра Ерик загар Хаг да потърси други възможности. Евентуално привличане на южнокорееца може да постави завършек на кариерата на „ Олд Трафорд “ на някого всред капитана Хари Магуайър и Виктор Линдельоф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР