Манчестър Сити спечели седмата си Купа на Лигата на Англия

...
Манчестър Сити спечели седмата си Купа на Лигата на Англия
Коментари Харесай

Манчестър Сити победи борбения Астън Вила във финала за Купата на Лигата

Манчестър Сити завоюва седмата си Купа на Лигата на Англия след победа против Астън Вила с 2:1 на стадион " Уембли " в Лондон. " Гражданите " реализираха пети успех в последните 7 години и са единствено с една купа по-малко от рекордьора Ливърпул. Сити има единствено един изгубен край в тази конкуренция през 1974 година.
 Евертън и Манчестър Юнайтед приключиха 1:1 в мач с вратарски неточности и драма най-после
Евертън и Манчестър Юнайтед приключиха 1:1 в мач с вратарски неточности и драма най-после

ВАР в добавеното време лиши успеха на " карамелите "

Астън Вила се показа почтено, само че деветият край се оказа четвърти изгубен. Бирмингамци за финален път победиха с скъпия трофей през 1996 година,

Победителят в конкуренцията получава квота за Лига Европа. Но Сити получи наказване от две години без европейски футбол. Дори наказването да бъде анулирано, " жителите " най-вероятно ще завършат в Топ 4 и тази квота ще се трансферира за тим от шампионата.

В началото Астън Вила имаше леко териториално преимущество. Но бирмингамци по този начин и не стигнаха до чисто състояние.

В 20-ата минута Серхио Агуеро откри за Сити. Стърлинг направи спринт по левия фланг и подаде на Родри. Последва страховит пас на другото крило към тичащия Фил Фодън, който върна топката към Агуеро пред дребното поле. Аржентинецът беше безмилостен, макар че Мингс се опита да го блокира.
 Снимка 469519
Източник:

Десет минути по-късно Родри засече с глава топката за 2:0 след центриране от корнер на Илкай Гюндоган. Интересното е, че корнерът беше погрешно отсъден, тъй като Гюндоган игра финален с топката. За такива обстановки ВАР към момента няма.

Последваха бурни офанзиви на Сити, при които третият гол висеше на косъм. Но все нямаше кой да рутне топката в подобаващия миг.

И най-неочаквано в 41- ата минута бирмингамци означиха гол за 1:2. Ануар Ел-Гази центрира отляво и Мбуана Самата връхлетя и заби топката с глава в мрежата. При офанзивата Джон Стоунс се подхлъзна и беше умишлен за виновник след гола.
 Снимка 469514
Източник:

След почивката темпото продължи да е доста високо. Играчите на Сити се стремяха да задържат дълго топката. Бирмингамци нападнаха непосредствено на скорост при всяка опция и Грийлиш за малко не вкара изравнителен гол с глава в 65-ата минута.

Найланд нарави ужасно избавяне в 75-та минута след удар с глава на Родри. В 80-ата минута Агуеро извърши прекрасен удар от воле, само че топката мина до гредата. Аржентинецът беше ритнат в коляното освен това осъществяване и трябваше да бъде сменен от Габриел Жезуш.

В 88-ата минута Бьорн Енгелс надскочи всички след корнер отдясно и заби топката с глава. За страдание на биргингамци топката се отби от дясната греда на вратата. След това Браво съумя да предотврати добавката.

Малко по-късно още веднъж Найланд беше на равнище и съумя да избави с крайник удар на Бернардо Силва по земя след бърза контра на Сити.

В добавеното време Вила хвърли всичко напред. Дори и вратарят Найланд отиде в наказателното поле на Сити. Но серията изсипани топки не можа да докара до изравнително попадение.
 Снимка 469517
Източник:

Астън Вила: Найланд, Жилбер, Енгелс, Мингс, Таргет, Дългас Луис, Накамба, Ел Мохамади (70-Трезеге), Грийлиш, Ел Гази (70-Хурихейн), Самата (79-Дейвис)

Манчестър Сити: Браво, Уокър, Стоунс, Фернандиньо, Зинченко, Родриго, Гюндоган (58-Де Бройне), Фодън,Давид Силва, Стърлинг, Агуеро (84-Жезуш)
 Тотнъм загуби семейството си на Уулвърхямптън с 2:3
В дуел на обратите Уулвърхямптън излъга Тотнъм като посетител

" Шпорите " позволиха поврат, откакто водеха с 2:1 на почивката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР