Манчестър Сити си осигури услугите на хърватския национал Йошко Гвардиол,

...
Манчестър Сити си осигури услугите на хърватския национал Йошко Гвардиол,
Коментари Харесай

Манчестър Сити чупи рекорд за хърватски защитник

" Манчестър Сити " си обезпечи услугите на хърватския национал Йошко Гвардиол, заяви журналистът и трансферен експерт Фабрицио Романо във Facebook.

" Гражданите " са постигнали съглашение с отбора на " Република България Лайпциг " за 21-годишния централен бранител. Те ще платят 90 милиона паунда (104 млн. евро), като сумата може да доближи 120 млн. евро при избрани условия.

Ако това е истина, Гвардиол ще стане най-скъпозакупеният защитник във футбола. Рекордът към момента държи Хари Магуайър, за който " Манчестър Юнайтед " преведе 80 млн. паунда на " Лестър " през 2018 година

Според Романо Гвардиол към този момент е минал и част от наложителните медицински проучвания и проби, по този начин договорката може да бъде финализирана до часове.

Младокът нашумя по време на Световното в Катар, като бе измежду най-хубавите в отбора на Хърватия, който доближи полуфинал и зае третото място. Още тогава стана ясно, че най-късно до лятото ще смени екипа.

Гвардиол е младеж на " Динамо " (Загреб), който ще получи % от прехвърлянето. Той прекара два сезона в " Лайпциг ",за който изигра 88 мача във всички шампионати, вкара пет гола и завоюва два пъти купата на Германия. Има и две трофеи на родината си.

По-рано това лято " Манчестър Сити " притегли и още един хърватски национал - Матео Ковачич, който бе взет от " Челси " за 25 млн. паунда.

" Гражданите " имат и изходящи прехвърляния. Илкай Гюндоган към този момент бе показан като ново попълнение на " Барселона ", а съгласно " Скай спортс " Кайл Уокър е уведомил Пеп Гуардиола, че желае да напусне и да премине в " Байерн " (Мюнхен).

В информацията се споделя, че Уокър е договорил персоналните си условия с баварците за двугодишен контракт до 2025 година, с алтернатива за още един сезон. Германският гранд ще изпрати първа оферта на " Сити " за 15 милиона евро.

Малко евентуално е обаче двете страни да реализират съглашение преди " Байерн " да стартира азиатското си турне в понеделник. " Сити " също е на път за Азия и ще играе предсезонен мач против " Байерн " в Токио.

На изхода на " Етихад " може да се окажат също претенции от няколко клуба Бернардо Силва и Калвин Филипс, който може да поеме към " Ливърпул ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР