Манчестър сити ще започне преговори за нов договор със своя

...
Манчестър сити ще започне преговори за нов договор със своя
Коментари Харесай

"Манчестър сити" подготвя нов договор за Пеп Гуардиола

Манчестър сити " ще стартира договаряния за нов контракт със своя управител Пеп Гуардиола, оповестиха медиите в Англия. Настоящият договор на испанския експерт изтича през лятото на 2019 година Желанието на " жителите " е да преподпишат дълготраен контракт.

Гуардиола прави исторически сезон отпред на " Сити ". Отборът е решителен водач в шампионата със 17 победи и едно тъждество в 18 мача. " Гражданите " усъвършенстваха върха на " Арсенал " за най-вече следващи победи във Висшата лига. Авансът им на върха в класирането е цели 11 точки, а головата разлика - 56:12.

Небесносините се показват доста солидно и в Шампионската лига, където завоюваха пет от шестте си дуела по пътя към осминафиналите. Те изтеглиха добър жребии и в борба за място във финалната осмица ще срещнат " Базел ".

Според " Скай спортс " притежателите на " Сити " се надяват с Гуардиола отпред да създадат династия, сходна на тази на сър Алекс Фъргюсън в " Манчестър юнайтед ". Президентът на клуба Халдун ал Мубарак и изпълнителният шеф Феран Сориано ще опитат персонално да убедят испанеца да подпише нов контракт по време на годишната среща на " жителите " след края на сезона.

Очаква се " Сити " да направи Гуардиола най-скъпоплатения управител в света. В момента той получава годишна заплата от 15 милиона паунда, с три милиона по-малко от Марчело Липи в националния тим на Китай. Според " Мирър " " жителите " приготвят оферта от 80 милиона паунда за четиригодишен договор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР