Манчестър Сити се наложи безпроблемно с 6:1 над Борнемут в

...
Манчестър Сити се наложи безпроблемно с 6:1 над Борнемут в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Манчестър Сити отнесе Борнемут, но изгуби Холанд

Манчестър Сити се наложи безпроблемно с 6:1 над Борнемут в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. В воин за „ жителите “ се трансформира Жереми Доку, който взе участие директно в съвсем всички попадения, отчитайки се с гол и четири асистенции.

С този триумф момчетата на Пеп Гуардиола се изкачиха преди всичко във краткотрайното класиране с актив от 27 точки, на една пред Тотнъм, който към момента не е изиграл своя мач от кръга. Борнемут пък е 17-и с 6, на една над рисковата зона.Половин час игра след началото на мача Родри взаимодейства с Жереми Доку, който нанесе хубав удар от границата на наказателното поле и означи първия гол в мача, а с това започва и неговото шоу.

В 33-ата минута Доку бе с съществена заслуга за втория гол на Сити, откакто даде превъзходно центриране към Бернардо Силва, а той с удар в долния десн ъгъл повиши на 2:0.

Четири минути по-късно Жереми Доку нанесе удар от към 20 метра, който се отклони в тялото на Нейтън Аке и влетя в мрежата на Андрей Раду за трети път.В 58-ата минута Матео Ковачич нанесе удар, който мина малко над вратата. „ Черешките “ дадоха отговор със яростен шут на Соланке, който разтресе напречната греда.

В 64-ата минута спектакълът на Жереми Доку продължи с още една асистенция, откакто белгиецът откри добре Фил Фодън в наказателното поле, а британският национал стреля елегантно по земя – 4:0.

Четвърт час преди края на постоянното време Борнемут въпреки всичко съумя да върне едно попадение, откакто Макс Аарънс пусна превъзходно извеждащо подаване към Луис Синистера, който излезе на добра позиция и не сгреши – 4:1.

В 83-ата минута се стигна до пети гол за Сити и четвърта асистенция за Доку. Бързоногият белгиец комбинира с Бернардо Силва, който от близка отдалеченост елементарно преодоля Раду за 5:1.

Пет минути по-късно бе завършено и крайното 6:1, като за първи път Доку нямаше директно присъединяване в попадението. Влезлият като запаса младок Оскар Боб центрира отдясно, Нейтън Аке се бе присъединил в офанзивата и с глава се разписа в мрежата на Борнемут.

Всички резултати от Висшата лига:
Фулъм - Манчестър Юнайтед 0:1
Евертън - Брайтън 1:1
Манчестър Сити - Борнемут 6:1
Шефилд - Уулвърхемптън 2:1 По-късно през днешния ден:
Нюкасъл - Арсенал
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР