Манчестър Сити приключи с победа календарната 2023-а година. Гражданите“ се

...
Манчестър Сити приключи с победа календарната 2023-а година. Гражданите“ се
Коментари Харесай

Манчестър Сити приключи годината с пестелив успех над Шефилд Юнайтед

Манчестър Сити завърши с победа календарната 2023-а година. „ Гражданите “ се постановиха с 2:0 против последния Шефилд Юнайтед в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Макар и без Ерлинг Холанд отборът на Хосеп Гуардиола предстоящо доминираше на терена, само че вкара единствено два гола, дело на Родри и Хулиан Алварес.

След триумфа манчестърци са втори в класирането с 40 точки, на 2 зад водача Ливърпул. „ Остриетата “ остават на дъното с едвам 9 точки.

Още в 3-тата минута домакините можеха да поведат, в случай че имаха малко по-голям шанс. Далечен изстрел на Хулиан Алварес обаче не откри задачата.

Четвърт час след началото разумното се случи и Манчестър Сити излезе напред в резултата. Фил Фодън загуби топката в противниковата половина. Тя обаче беше овладяна от Родри, който проби през центъра и вкара с компактен удар за 1:0.

Първата по-сериозна заплаха за вратата на Едерсон пристигна чак в края на първата част. Бразилският пазач на „ жителите “ обаче съумя да се оправи с удара с глава на Джейдън Боли.

С началото на втората част нищо на терена не се промени. Сити продължаваше да нападна в търсене на попадение. След пропуски на Родри и Хулиан Алварес „ жителите “ въпреки всичко стигнаха до втори гол в 61-вата минута.

Фодън беше изведен отлично в наказателното поле на Шефилд. Английският национал пусна паралелен на голлинията пас по земя. Именно Алварес го засече, като за международния първенец с Аржентина беше детска игра да се разпише от един метър.

До края резултатът се резервира неизменен и Ман Сити се поздрави със непретенциозен откъм резултат краен триумф.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР