Манчестър Сити направи нулево равенсто при визитата си на Борусия

...
Манчестър Сити направи нулево равенсто при визитата си на Борусия
Коментари Харесай

Холанд не блесна при завръщането си в Дортмунд и всички останаха доволни

Манчестър Сити направи нулево равенсто при визитата си на Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига и се бетонира на първото място в група " G " кръг преди края на тази фаза. Точката е добре пристигнала и за германците. Те също не престават на оминафиналите в шампионата за сметка на Севиля. 

Ерлинг Холанд игра единствено до почивката против някогашния си тим, само че беше тотално обезличен. В началото на второто полувреме Рияд Марез пропусна дузпа за " жителите ". Като цяло обаче Борусия сътвори повече положения и заслужаваше да стигне до успеха. Силен мач за мач Сити изигра вратарят Щефан Ортега, който за първи път се появи в формален мач на отбора.

Преди през днешния ден двата тима се бяха срещали 5 пъти в Шампионската лига, като Ман Сити имаше три победи, Борусия - една, а един мач приключи наедно. По-рано през този сезон " жителите " завоюваха с 2:1 на " Етихад " след поврат, като победното попадение означи Холанд. Норвежецът беше приветстван при завръщането си в Дортмунд от почитателите на " жълто-черните ".

Предвид обстоятелството, че тимът му към този момент си бе подсигурил място в идната фаза, Пеп Гуардиола си разреши да даде отмора на част от главните си футболисти. На пейката останаха Едерсон, Аймерик Лапорт, Мануел Аканжи, Джак Грийлиш, Кевин Де Бройне и Бернардо Силва. На вратата дебют направи привлеченият през лятото от Арминия (Билефелд) Щефан Ортега, а в предни позиции на Холанд партнираше Хулиан Алварес. Фил Фоудън и Рияд Марез действаха по двата фланга, а в средата на терена започнаха Родри и Илкай Гюндоган, който беше с капитанската лента.

Наставникът на Борусия Един Терзич не можеше да разчита на Марко Ройс, Рафаел Герейро, Тома Мюние, Махмуд Дахуд и Себастиан Алер. Защитата беше формирана от Никлас Зюле, Матс Хумелс и Нико Шлотербек. По фланговете сновяха Карим Адейеми и Торган Азар, а Джуд Белингам и Емре Джан стартираха като двойка вътрешни халфове. Пред тях играеха Юлиан Брант и Джовани Рейна, а нападението водеше младият Юсуфа Мукоко.

Началото несъмнено беше за Борусия. Домакините направиха няколко положителни офанзиви, при една от които Брант се засуети и пропусна да нанесе удар, а малко по-късно негов шут от статично състояние прати топката над вратата. Отличен късмет за гол се откри и пред Адейеми. Младокът влезе в наказателното поле, само че стреля прекомерно едва и право в ръцете на Ортега.

Манчестър Сити подходи търпеливо и също можеше да поведе в първия четвърт час, само че комбинациите на " жителите " не приключиха с прецизен удар. В 25-ата минуа прекрасен пас на Джуд Белингам разреши на Адейеми още веднъж да покаже скоростта си по десния фланг. Последва пас към Рейна, който нанесе удар, само че не затрудни Ортега. Малко по-късно Емре Джан фаулира Холанд пред наказателното поле. От директния свободен удар Гюндоган не съумя да накаже някогашния си отбор.

Макар съществено да отстъпваха в притежанието на топката, германците сътвориха повече и по-чисти положения за гол до почивката. Поредното такова пропиля Мукоко в 36-ата минута. Той беше открит на съвършена позиция от Адейеми, само че не уцели добре топката и я прати в навън. Емре Джан също реши да тества концентрацията на Ортега, който с лекост улови.

Стражът на Ман Сити несъмнено имаше много работа и в края на полувремето избави още един удар на Мококо, а неговият сътрудник Грегор Кобел нито един път не трябваше да се намесва уверено. Бранителите на Борусия съумяха да опазят Холанд, а другите офанзивни футболисти на Гуардиола не бяха задоволително дейни. 

На почивката мениджърът на " жителите " размени Холанд и Жоао Кансело с Бернардо Силва и Аканжи, който дойде в отбора точно от Борусия. Вътрешните разбърквания не трансформираха метода на игра на гостите. Борусия продължи да намира свободни пространства и да основава положения. В 48-ата минута с пропуск се отличи Белингам.

В 57-ата минута Марез преодоля Джан в наказателното поле, а той протегна крайник и го фаулира. Реферът Давиде Маса незабавно уточни бялата точка, само че Марез не можа да осъществя дузпата. Алжирецът стреля мощно в левия ъгъл, само че Кобел сподели превъзходен инстикт и мазета. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР