Манчестър Сити изигра най-трудното си първо полувреме от началото на

...
Манчестър Сити изигра най-трудното си първо полувреме от началото на
Коментари Харесай

Хеттрик на Фоудън побутна Сити към титлата

Манчестър Сити изигра най-трудното си първо полувреме от началото на астрономическата година, само че съумя да стигне до скъпоценни три точки против закъсалия Брентфорд.

" Пчеличките " се възползваха от неточност в центъра на защитата на " жителите " в средата на първата част и откриха резултата с помощта на светкавичната реакция на Нийл Мопе (21`). Домакините задържаха водачеството си до самия завършек на полувремето, само че се пречупиха надълбоко в добавеното време и равенството бе възобновено от Фил Фоудън (45`+3`).

Британецът продължи фантастичното си показване и през втората част, когато се озова на вярното място и в вярното време, с цел да вкара още два гола (53`, 70`) и да оформи своя хеттрик.

Успехът бе от извънредно значение за възпитаниците на Джосеп Гуардиола, които започнаха да дишат извънредно настойчиво във врата на лидера Ливърпул, който продължава да води в класирането макар снощното крушение срещу Арсенал, само че има и мач повече по отношение на " жителите ".

" Пчеличките " от своя страна водят люта борба за оцеляването си и се намират единствено на три пункта над " рисковата зона ", като имат мач в ресурс, само че той още веднъж е срещу Манчестър Сити и то в посещение на " Етихад ".

Така момчетата на Джосеп Гуардиола записаха своята пета поредна победа в Премиър лийг, до момента в който противникът им загуби за седми път в последните си осем срещи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР