Манчестър Сити е новият носител на Суперкупата на Европа! Гражданите

...
Манчестър Сити е новият носител на Суперкупата на Европа! Гражданите
Коментари Харесай

Сити грабна Суперкупата на Европа!

Манчестър Сити е новият притежател на Суперкупата на Европа! Гражданите победиха против Севиля след 1:1 в постоянното време и 5:4 след осъществяване на дузпи на стадион " Йоргос Караискакис " в Пирея. Пропускът на Неманя Гудел от бялата точка се оказа решителен.

Севиля поведе с 1:0 в 25-ата минута. Оливер Торес подаде към Лукас Окампос, който продължи за Маркос Акуня. Той центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Юсеф Ен-Несири бе изтърван от Йошко Гвардиол, надскочи Нейтън Аке и стреля с глава, топката срещна десния непряк дирек на вратата на Едерсон и влетя в мрежата му.

Севиля направи страховит пропуск в 50-ата минута. Испанският тим провежда бърза контраофанзива. Лукас Окампос преодоля Кайл Уокър, след което напредна и достави топката в наказателното поле на Манчестър Сити на Юсеф Ен-Несири, който беше самичък против Едерсон, само че мароканецът стреля в краката на бразилския вратар, който избави.



Манчестър Сити изравни резултата в 63-ата минута. Родри центрира в наказателното поле на Севиля, където Коул Палмър бе изтърван от играчите на испанския тим и с глава прати топката във вратата на Боно.

Севиля направи нов доста огромен пропуск в 64-ата минута. Юсеф Ен-Несири бе изведен самичък против Едерсон. Мароканският нападател още веднъж не съумя да преодолее бразилския вратар на Манчестър Сити, който се отличи с следващата доста добра интервенция през второто полувреме.

Пет минути по-късно Коул Палмър лиши топката от Окампос, след което навлезе в наказателното поле на Севиля и насочи подъл удар, само че Боно плонжира и мазета.

В първата минута на добавеното време на дуела Фил Фодън центрира от фал в наказателното поле на Севиля, където Нейтън Аке още веднъж бе изтърван и стреля с глава, само че Боно се намеси решаващо и мазета в корнер.

Във втората минута на добавеното време на срещата Кайл Уокър насочи доста рисков удар от отдалеченост, само че изпрати топката над напречната греда в навън.

Така се стигна до осъществяването на дузпи при определянето на новия притежател на Суперкупата на Европа.

Изпълненията на дузпите:

1:0 Ерлинг Холанд вкара първата дузпа, пращайки топката в левия ъгъл, а Боно се хвърли вдясно.

1:1 Лукас Окампос прати топката също в левия ъгъл, а Едерсон бе пратен вдясно.

2:1 Хулиан Алварес прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Севиля, а Боно още веднъж не хвана ъгъла.

2:2 Рафа Мир повтори осъществяването на Хулиан Алварес, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Едерсон.

3:2 Матео Ковачич вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Севиля, като Боно още веднъж не хвана ъгъла, хвърляйки се вляво.

3:3 Едерсон улови ъгъла, само че Иван Ракитич беше прецизен, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Манчестър Сити.

4:3 Джак Грийлиш вкара топката в средата на вратата на Боно.

4:4 Гонсало Монтиел не сбърка, вкарвайки топката в левия ъгъл на Едерсон, който се хвърли вдясно.

5:4 Кайл Уокър прати топката под плонжа на Боно.

ПРОПУСК - Неманя Гудел изпрати топката в напречната греда!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР