Малцина биха се замислили, че правят грешки, докато си взимат

...
Малцина биха се замислили, че правят грешки, докато си взимат
Коментари Харесай

5 грешки при взимането на душ, които вредят

Малцина биха се замислили, че вършат неточности, до момента в който си взимат душ. Има обаче доста неща, които можем да объркаме в банята. Тези неточности утежняват здравето на кожата. Ето кои са те:

1. Къпете се прекомерно дълго.
Учените са пресметнали, че множеството хора прекарват приблизително по 20 минути под душа. Горещата вода, която е обичана на мнозина обаче нанася съществени вреди на кожата за толкоз нескончаем престой под нея. За да не се пресушава кожата ви, а и с цел да спестите непотребен разход на вода, къпете се по 10 минути.

Ако би трябвало да сме точни, откривателите са пресметнали, че с цел да се измиете добре са ви нужни единствено 7 минути.

2. Честа приложимост на артикули и гелове, образуващи пяна.
Любима част от взимането на душ или вана е да си извършите обемиста пяна, в която да се потопите. Тези артикули обаче в множеството случаи са прекомерно изсушаващи кожата. Колкото по-често ги употребявате, толкоз по-голям е рискът кожата ви да страда от раздразнения, обриви, зачервяване.
Пенливите артикули нормално съдържат изсушаващи съставки, които отстраняват нападателно естествените масла на кожата. Това я прави податлива на инфекции, бактерии и раздразнения.

3. Използвате мокри или остарели гъби за тяло.
Мокрите и захабени остарели гъби за тяло са същински разплодник на бактерии, които отиват непосредствено на кожата ви при приложимост. Сменяйте гъбата на всеки 2-3 седмици и постоянно ги използвайте, единствено в случай че са добре изсъхнали.

4. Бършете кожата пламенно.
Това е огромна неточност, тъй като агресивното разтриване на кожата с хавлията може да провокира раздразнения, обриви, сърбеж, кожни възпаления и инфекции. Вместо това просто попивайте непотребната влага от кожата.

5. Използвате гореща вода.
Изследванията сочат, че оптималната температура, потребна за кожата, варира сред 35 и 40 градуса. За страдание, множеството хора се къпят с по-гореща вода, изключително през зимата, с цел да се стоплят. Това обаче състарява кожата, извлича цялата влага от нея, прави я суха и податлива на инфекции и неразположения. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР