Малтийските власти освободиха Йорген Фенек – бизнесменът, който е в

...
Малтийските власти освободиха Йорген Фенек – бизнесменът, който е в
Коментари Харесай

Освободиха бизнесмена, свързан с убийството на Дафне Галиция

Малтийските управляващи освободиха Йорген Фенек – предприемачът, който е в центъра на следствието на убийството на журналистката Дафне Галиция.
Фенек е освободен под полицейска гаранция, само че той ще продължи да бъде деликатно следен, с цел да е несъмнено, че няма да избяга, оповестяват полицейски източници, представени от Reuters.
Бизнесменът, който е един от най-богатите хора в Малта, беше задържан предходната седмица, до момента в който се опитваше да напусне острова с яхтата си.
Оттогава той е освобождаван и задържан още веднъж 4 пъти, поради законовата норма, че обвинен може да бъде арестуван най-много 48 часа, без да му бъде повдигнато обвиняване.
Какво описа пред Actualno.com за дълбоката корупция и безнаказаността в Малта синът на Дафне Галиция - Матю, прочетете тук .
Фенек предложи да разкрие информация, обвързвана с убийството на журналистката, против което да му бъде обезпечен имунитет от правосъдно гонене. Властите обаче му отхвърлиха.
Той твърди, че концепцията за убийството на журналистката е на Кийт Скембри, който до понеделник ръководеше канцеларията на премиера Джоузеф Мускат, откогато Лейбъристката партия на Малта пое властта през 2013 година В началото на седмицата Скембри подаде оставка дружно с още двама министри, откакто беше обвързван с убийството.
Кийт Скембри беше задържан във вторник по отношение на следствието, само че два дни по-късно бе освободен без да му бъдат повдигнати обвинявания. До момента няма повдигнати обвинявания на министри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР