Малкото е романтично, красиво, запленяващо. А когато говорим за туристически

...
Малкото е романтично, красиво, запленяващо. А когато говорим за туристически
Коментари Харесай

Най-романтичните малки градове в Европа

Малкото е сантиментално, красиво, запленяващо. А когато приказваме за туристически дестинации, това важи в цялостна степен за дребните градове в Европа, написа profit.bg.

Животът тук е по-бавен, те не са препълнени с туристи, само че оферират не по-малко забавни и занимателни моменти.

Ето някои от най-романтичните градове в Европа, които си коства да посетите:

Нафплион, Гърция



Въпреки че Нафплион се намира е на Пелопонеските острови в Егейско море, този дребен град не наподобява по този начин, като че ли е част от Гърция. Това се дължи на обстоятелството, че в продължение на два века е владян от венецианците, което се придвижва в архитектурата и цветовете.

Тук можете да усетите и въздействието на Турция, която желае да трансформира Нафплион в първата си столица.

От брега можете да видите античния палат на остров Буурзи, който наподобява все едно плава в средата на тюркоазеното море. На площада има доста приветливи кафенета навън, дребни магазинчета с мъниста, мед, зехтин и превъзходни текстилни произведения.

Килкени, Ирландия



Живописен мост над река Нор, исторически улици, обградени със средновековни здания, античен палат в непосредствена непосредственост до центъра на града са основните съставки, които вършат Килкени един от най-живописните и сантиментални дребни градове в Европа.

Ако имате ирландски предшественици, може да научите повече за тях в комплекса Rothe House от 17-и век, който съдържа проучвателен център с повече от 200 000 фамилни истории и цивилен досиета. Също по този начин се обитава музей и градина с патици.

Килкени е единствено на към 85 благи югозападно от Дъблин и всеки ден има няколко влака, които водят до там.

Брюж, Белгия



Най-романтичното място в Белгия - Брюж, даже има даже езеро, познато като Езерото на любовта. Въпреки че този дребен град притегля много туристи, не позволявайте това да ви откаже да го посетите.

Тълпите понижават през септември, а с по-малко хора към вас можете да отделите повече време и да се забавлявате в едно от многото кафенета или магазини за ръчно направени дантели.

Чешки Крумлов, Чехия



Един от най-живописните дребни градове в Европа - Чешки-Крумлов, е като дребна Прага - с алените покриви, историческия център с тесни пътеки, калдъръмени улици и възрожденски палат. Градът е разграничен от река Валтава и тук можете да карате кану или сал.

Най-романтичните гледки ще намерите на върха на Chateaux Tower - част от комплекса Castle and Chateau. След това направете пикник в Chateau Garden и посетете художествената изложба Egon Schiele, където можете да видите забавни творби на изкуството.

Поолеве, Шотландия



Разположен до Лох Еве, този дребен град е стратегическо място по време на Втората международна война. Днес най-романтичното място е фамилният парцел Pool House, където гостоприемството е издигнато в изкуство. Ще бъдете посрещнати в библиотека, цялостна с книги и с камина, както и с вкусна почерпка.

Всяка от шестте стаи за посетители има друга тематика, в това число и апартамент за меден месец. Не пропускайте залата за билярд и бара, зареден с разнородни типове шотландско уиски.

Балещранд, Норвегия



Разположен в северния завършек на Sognefjord, Балещранд е едно от дребното места на Земята, където може да се насладите на хубостта на 360 градуса – от идващите фериботи до Английската черква.

Населението на този дребен град е единствено 2000 души, само че тук може да се настаните в забележителния хотел Kviknes. Истината е, че стаите за посетители не са изключително специфични - тези в " модерното " крило наподобяват моделирани след 1960 година, а в „ историческото “ крило пък ви връщат във времената на вашата прабаба.

Този извънреден хотел се гордее с необикновени сбирки от изкуства и мебели в лобито си. Има и голяма столова, бюфет с вкусна храна и стъклени стени, от които можете да наблюдавате фиордите.

Кеймбридж, Англия



Ако смятате, че умният е секси, тогава Кеймбридж несъмнено би трябвало да бъде във вашия лист за посещаване. Една от най-популярните дестинации в Англия е домът на известния университет, който води корените си от 1209 година

Ако посетите града по време на ваканцията и желаете да разберете какво е да спите тук, можете да се настаните в стая с двойно легло. Минете по стъпките на някои от приключилите тук персони, като Дарвин и принц Чарлз, в кампуса, разходете се в градините, посетете университетския музей или пийнете бира в бара на колежа.

Позитано, Италия



Смятан за едно от най-красивите места в света, дребният град Позитано на брега на Амалфи в Италия претендира за място в сърцето на всеки романтик. Той е издигнат на канара, а колкото по-високо се изкачвате, толкоз по-хубав е изгледът.

Поради известността му, настаняването в Позитано не е на ниска цена. Посетете го преди или след сезона, който се простира от април до октомври, с цел да спестите от хотел.

Ардеш, Франция



Искате ли да помиришете лавандулата? Задължителна тук е екскурзия до музея " Лавандула " и дестилерията в Ардеш, където се извлича етеричното масло.

Природната хубост и безкрайното обаяние на този изящен регион са завършени от река Ардеш, където двойките могат да карат каяк и кану под Pont d'Arc - солиден натурален мост, който обгръща съвсем 200 фута.

Макар че този град може да бъде доближат с велосипед, трен и кола, най-романтичният метод да пристигнете е с речна лодка и по-късно да наемете кола.

Сейнт Мориц в Швейцария



Два пъти олимпийски хазаин и част от обектите на ЮНЕСКО, дребният град в Швейцарските Алпи притегля феновете на зимни спортове. Когато езерото замръзне, тук може да се насладите на спектакъла на полоиграчите и конните ездачи.

През сезона тази красива дестинация е и много скъпа. Това е домът на най-хубавите хотели, предопределени за мултимилионери.

Ако може да си позволите обаче, доставете си удоволствието да прекарате няколко дни и нощи тук. Ако сте с стеснен бюджет, просто елате за ден и се поглезете с вкусните швейцарски шоколади.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР